Στο 13ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων η τελική συνάντηση του ευρωπαϊκού προγράμματος SEL.PE.DE.

Είχαμε τη χαρά η 6η και τελική συνάντηση του ευρωπαϊκού προγράμματος SEL.PE.DE. να διοργανωθεί στα Τρίκαλα με οικοδεσπότη το σχολείο μας. 

Συναισθήματα χαρμολύπης πλημμύρισαν όλους του εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν στο  project. Κάθε συνάντηση είχε να προσφέρει και κάτι διαφορετικό στα σεμινάρια που λάμβαναν χώρα και έδιναν υλικό στον καθένα για την ενσυναίσθηση που είναι πλέον απαραίτητη στο πνεύμα των σχολικών δράσεων και των μαθημάτων. 

Οι συνάδελφοι αποκόμισαν τα καλύτερα ώστε να γίνουν μεταλαμπαδευτές των εμπειριών τους όχι μόνο στους συναδέλφους των σχολείων εταίρων, όχι μόνο στους μαθητές τους , αλλά και σε όσο το δυνατό περισσότερα σχολεία. Αυτή η διακτίνωση δημιουργεί ένα πλαίσιο συνεργασιών, ένα θεμέλιο ενσυναίσθησης, μια σκάλα επικοινωνίας. 

Κοινή διαπίστωση από το πρόγραμμα είναι ότι τα σχολεία , οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές δεν υπολείπονται γνωσιακών εμπειριών. Υπολείπονται όμων συναισθηματικών εμπειριών. Σε αυτό τον τομέα δίνεται πια η βάση και η μόχλευση, με αποτέλεσμα να αποκτήσουν οι μαθητές την επαφή με τα συναισθήματά τους και τα συναισθήματα των άλλων. Με αυτό τον τρόπο καλυτερεύει ο κόσμος, σταματά ο εκφοβισμός, γίνονται οι ανθρώπινες σχέσεις πραγματικά ανθρώπινες.

Στην πόλη μας  από 30 Μαίου ως 3 Ιουνίου  στις συναντήσεις, εκτός των τελικών συμπερασμάτων, δόθηκε η ευκαιρία να νιώσουμε όλοι μας πιο κοντά.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα το 28ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων και τον Διευθυντή κο Κουτελίδα Αχιλλέα, που είχε και τον συντονισμό του προγράμματος, για τις εμπεριστατωμένες αναλύσεις. Ευχαριστίες και στην κα Αντονέλα Χήρα για τις φοβερές θεατρικές της διαμεσολαβήσεις.  Πολλές πολλές ευχαριστίες και στα σχολεία- οργανισμούς που συμμετείχαν: Escola Teresa Miquel I Pamies, Istituto Dei Sordi Di Torino, Ceip El Carmen, Istituto Compresivo Statale Ignoto Militi . Όλοι κι όλες είμαστε μια δεμένη ομάδα συνεργατικότητας, όπως ακριβώς κατέληγε και το SEL. PE. DΕ.

Ευχόμαστε να ανταμώνουμε ξανά για νέες εκπαιδευτικές «περιπέτειες».

Ραντεβού τον Σεπτέμβριο, με νέες εμπειρίες  Erasmus+  Καλό κι όμορφο καλοκαιράκι!!

Η 0μάδα του 13ου Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων.

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia