Στο 40ο Πανελλήνιο Αντάμωμα Σαρακατσαναίων Σκρέκας, Γεωργαντάς, Καλαφάτης και Αμυράς.

Ολοκληρώνεται σήμερα Κυριακή 26 Ιουνίου 2022, παρουσία εκατοντάδων Σαρακατσαναίων που ήρθαν από κάθε γωνιά της Ελλάδας, το 40ο Πανελλήνιο Αντάμωμα Σαρακατσαναίων στα Περτουλιώτικα λιβάδια της Περιφερειακής Ενότητας Τρικαλων.

Το φετινό αντάμωμα, το πρώτο μετά από δύο χρόνια σκληρών απαγορεύσεων λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, είναι αφιερωμένο αφενός, στον εορτασμό 200 χρόνων από την κήρυξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, στην προετοιμασία και την υλοποίηση της οποίας οι Σαρακατσαναίοι είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο, και, αφετέρου, στη συμπλήρωση 40 χρόνων από την ίδρυση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Σαρακατσαναίων (Π.Ο.Σ.Σ.), της οργανωμένης έκφρασης των Συλλόγων των Σαρακατσαναίων της Ελλάδας.

Την κυβέρνηση εκπροσωπεί ο συντοπίτης Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, ο οποίος συνεχάρη τους διοργανωτές για την επιτυχημένη διοργάνωση και την αναβίωση των εθίμων και παραδόσεων. Στο αντάμωμα παρίστανται επίσης ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Γεωργαντάς, ο Υφυπουργός Εσωτερικών Σταύρος Καλαφάτης και ο Υφυπουργός για θέματα Προστασίας του Περιβάλλοντος Γιώργος Αμυράς.

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia