Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Τρίκαλα με αφορμή τη ΔΕΘ 

Το Γενικό Συμβούλιο και η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. αποφάσισαν, με αφορμή τα εγκαίνια της ΔΕΘ από τον πρωθυπουργό, την πραγματοποίηση κινητοποιήσεων και συγκέντρωση διαμαρτυρίας το Σάββατο, 11 Σεπτεμβρίου 2021, ώρα 18:00, στη Θεσσαλονίκη για την ανάδειξη των αιτημάτων μας και την υπεράσπιση των κατακτήσεών μας. Η φετινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη ΔΕΘ γίνεται μετά την ψήφιση, από την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, του Νόμου για τα εργασιακά (ν. 4808/21) με τον οποίο καταργείται το 8ωρο και οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας, φαλκιδεύεται το δικαίωμα στην απεργία, καταργείται το ΣΕΠΕ και απελευθερώνονται οι απολύσεις. Οι αντιλαϊκές και αυταρχικές πολιτικές της Κυβέρνησης συνεχίζονται σε όλους τους τομείς με την ψήφιση νόμων μέσα στο καλοκαίρι, χωρίς κανέναν δημοκρατικό διάλογο όπως ο Ν. 4823/21 για την Παιδεία, με τον οποίο ήταν αντίθετο το σύνολο του εκπαιδευτικού κόσμου. Μπροστά σε αυτή τη ζοφερή κατάσταση που διαμορφώνεται, οι εργαζόμενοι οφείλουν να αντιδράσουν και να μην επιτρέψουν την εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής της Κυβέρνησης. Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας της 11ης του Σεπτέμβρη, έρχεται ως συνέχεια των κινητοποιήσεων που έγιναν όλη την προηγούμενη χρονιά στην Υγεία, στην Παιδεία, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, στα ασφαλιστικά Ταμεία κ.α. Στη σημερινή συγκυρία διεκδικούμε:

  1. Λήψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας. Μέτρα στήριξης του Εθνικού Συστήματος Υγείας και των εργαζομένων στον χώρο της Υγείας. Έμπρακτη αναγνώριση του ρόλου των υγειονομικών στην αντιμετώπιση της πανδημίας και άμεση ένταξή τους στα Β.Α.Ε.
  2. Την κατάργηση του Νόμου για τα εργασιακά (Ν. 4808/21) και της διάταξης του 50%+1 για τη λήψη απόφασης για απεργία. Κατάργηση της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας. Θα ακυρώσουμε στην πράξη τις ρυθμίσεις του Υπουργείου Εργασίας.
  3. Λέμε όχι στην ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης και διεκδικούμε την κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων. Σταδιακή αποκατάσταση όλων των συντάξεων. Καθιέρωση συστήματος κοινωνικής ασφάλισης που θα εγγυάται αξιοπρεπή  διαβίωση για τους συνταξιούχους, όπως ορίζει το Σύνταγμα. Λέμε όχι στην εμπλοκή ιδιωτών για την απονομή των συντάξεων.
  4. Διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας. Καμία μείωση των μισθών των εργαζομένων. Κατάργηση της ελαστικής, ενοικιαζόμενης και εκ περιτροπής εργασίας. Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους. Όχι στις απολύσεις συμβασιούχων συναδέλφων.
  5. Προσλήψεις στο Δημόσιο, για να καλυφθούν όλα τα οργανικά κενά με προτεραιότητα στην Υγεία (Παιδεία, Αυτοδιοίκηση, Ασφαλιστικά Ταμεία, Κοινωνικές Υπηρεσίες κτλ).
  6. Επέκταση του θεσμού των Βαρέων – Ανθυγιεινών στο Δημόσιο με ευνοϊκές ρυθμίσεις στα όρια συνταξιοδότησης και το χρόνο εργασίας.
  7. Να σταματήσει η φορολογική επιδρομή. Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ. Μείωση των ανώτατων συντελεστών του ΦΠΑ στο 15%. Κατάργηση της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης.
  8. Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις δημοσίων οργανισμών, κοινωνικών υπηρεσιών και στην εμπορευματοποίηση των κοινωνικών αγαθών. Αύξηση των κοινωνικών δαπανών για Υγεία, Παιδεία, ασφάλιση, κοινωνική προστασία και περιβάλλον.
  9. Κανένας πλειστηριασμός λαϊκής κατοικίας και περιουσίας, για τους εργαζόμενους που αποδεδειγμένα αδυνατούν να πληρώσουν.

Επιπλέον, η κυβέρνηση κι ο Υπουργός Εργασίας προχώρησαν, με συνοπτικές διαδικασίες, στην ψήφιση του νομοσχεδίου που ιδιωτικοποιεί την επικουρική ασφάλιση με ολέθρια αποτελέσματα για τους ασφαλισμένους, όπως συνέβη και στο παρελθόν. Το νομοσχέδιο για την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης, που ψηφίστηκε στην ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ της Βουλής , είναι βέβαιο ότι θα βρει απέναντί του σύσσωμο το συνδικαλιστικό κίνημα και τους εργαζόμενους τόσο του δημόσιου, όσο και του ιδιωτικού τομέα, όπως συνέβη και με το νομοσχέδιο για τα εργασιακά.

Η επικουρική ασφάλιση για μας πρέπει να είναι ΔΗΜΟΣΙΑ, ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ, ΚΑΘΟΛΙΚΗ και να μην έχει καμιά σχέση με επιχειρηματικούς κινδύνους. Πρέπει να παρέχεται αποκλειστικά από το κράτος, το οποίο πρέπει να την εγγυάται, όπως ορίζει το Σύνταγμα  και οι αποφάσεις του ΣτΕ.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., με απόφασή της στις 20 Ιουλίου 2021, έχει ταχθεί υπέρ του μαζικού εμβολιασμού όλων των εργαζομένων στο Δημόσιο και όλων των πολιτών, χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις. Ο εμβολιασμός είναι αναγκαιότητα για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Ταυτόχρονα έχει ταχθεί κατά των αναστολών εργασίας των υγειονομικών, οι οποίες, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ, έχουν ήδη ξεκινήσει. 

Τα μέλη της προσωρινής Εκτελεστικής Γραμματείας του Νομαρχιακού τμήματος της ΑΔΕΔΥ, στην συνεδρίαση την Πέμπτη 2/9, αποφάσισαν:

  • την οργάνωση Συγκέντρωσης Διαμαρτυρίας την Πέμπτη  9/9 και ώρα 7μμ στην πλ.ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ για την ενημέρωση της Τρικαλινής κοινωνίας
  • και τη συμμετοχή στην Κινητοποίηση με αφορμή τη ΔΕΘ το Σάββατο, 11/9/2021 και ώρα 18:00, στη Θεσσαλονίκη. Για το σκοπό αυτό θα μισθωθεί λεωφορείο και εξυπακούεται ότι, για τη μετακίνηση, θα τηρηθούν όλα τα υγειονομικά μέτρα (πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης ή test). Οι εργαζόμενοι-ες μπορούν να δηλώνουν τη συμμετοχή τους στα σωματεία τους ή την Πέμπτη 9/9 στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας. 

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ν.4808/21 ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ

ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ Ε.Σ.Υ. ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΣΤΟΛΉ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ

Στην Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας, Πέμπτη 9/9, 7μ.μ. στην πλ.ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ

Και στη ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη, το Σάββατο, 11/9/2021 και ώρα 18:00,

 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
  
Γιώργος ΤσιάκαλοςΟυρανία Παπαζεύκου

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia