Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο  Γ.Νοσκομείου Τρικάλων για την  ενίσχυση του Δημόσιου Τομέα Υγείας από Σωματεία  & Φορείς του κινήματος Ν. Τρικάλων

Δε θυσιάζουμε την Υγεία και τα δικαιώματα μας για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

Δεν κάνουμε βήμα πίσω από τις διεκδικήσεις για την προστασία της υγείας των εργαζομένων και του λαού μας.

Για να μην είναι πολύ αργά, πρέπει  να σημάνει συναγερμός, για τη θωράκιση του Νοσοκομείου, των Κ.Υ., των Περιφερειακών Ιατρείων του Νομού μας. Μαζικά τεστ σε εργαζόμενους, σε σχολεία, με προστασία των εισοδημάτων όλων των εργαζομένων που πλήττονται λόγω της πανδημίας,  με πρόληψη και φροντίδα στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, με αλληλεγγύη στους συμπολίτες μας που χρειάζονται βοήθεια.

Το «θωρακισμένο» και «πανέτοιμο» σύστημα Υγείας, που διαφήμιζε η κυβέρνηση όλους τους προηγούμενους μήνες, απορρίπτοντας τα αιτήματα υγειονομικών και εργαζομένων για ουσιαστικά μέτρα ενίσχυσης και επίταξη του ιδιωτικού τομέα, κατέρρευσε μέσα σε λίγες μέρες από την αύξηση των κρουσμάτων.

 Η εγκληματική πολιτική της υποχρηματοδότησης και της εμπορευματοποίησης από όλες διαχρονικά τις κυβερνήσεις, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, όπου η υγεία είναι «ατομική ευθύνη» και η υγειονομική περίθαλψη είναι εμπόρευμα, σε συνδυασμό με την άρνηση της σημερινής κυβέρνησης να πάρει μέτρα ενίσχυσης του συστήματος Υγείας μετά το πρώτο κύμα, ενώ είχε το χρόνο να το κάνει, οδήγησαν στο να «φρακάρει» το σύστημα, αφού πρώτα βρέθηκε στο «κόκκινο» για πολλές βδομάδες και διαπιστωμένα εφάρμοζε ακόμα και μεθόδους διαλογής ασθενών, προκειμένου να αντεπεξέλθει στην πίεση.   

Απέναντι μας δεν είναι μόνο ο «αόρατος» εχθρός αλλά και ο ορατός, αυτός που γνωρίζουμε καλά, γιατί ευθύνεται για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε.

Είναι η πολιτική που θεωρεί «σπατάλη δημοσίου χρήματος» την προμήθεια επαρκών μέσων ατομικής προστασίας και «ιδεοληψία» την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού. Που εξασφαλίζει ότι οι επιχειρηματικοί όμιλοι θα πληρώνουν λιγότερο από το 5% των φορολογικών εσόδων ενώ αφήνει ακάλυπτο μεγάλο μέρος των ανέργων. Αυτή την πολιτική υλοποιούν σήμερα αυτοί που μας «χειροκροτούν» από τα μπαλκόνια, αλλά απειλούν με διώξεις όσους αποκαλύπτουν τις ελλείψεις. 

Με αυτήν την πολιτική, όσους την υλοποιούν και τους επιχειρηματικούς ομίλους που την απαιτούν,  χρειάζεται να συγκρουσθούμε, για να εξασφαλίσουμε τον εξοπλισμό στο Νοσοκομείο, τα Κ.Υ. και τις Δημόσιες Δομές Υγείας που χρειαζόμαστε,  για να προστατέψουμε την υγεία μας και όλων των λαϊκών οικογενειών.

Η δική μας απάντηση είναι η συνέχιση του κοινού αγώνα  εργαζομένων, συνταξιούχων, αυτοαπασχολούμενων, των φτωχών αγροτών της περιοχής μας, τις Γυναίκες και τους νέους. Διεκδικούμε:

  • Να καλυφθούν άμεσα όλα τα κενά στο Γ. Νοσοκομείο και Κέντρα Υγείας του νομού  μας, με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με πλήρη δικαιώματα,  με επείγουσες διαδικασίες και μονιμοποίηση ΟΛΩΝ των συμβασιούχων , όπου  στο Γ.Νοσοκομείο  ξεπερνούν τους 100 εργαζόμενους!
  • Να ανοίξουν νέες κλίνες ΜΕΘ που να καλύπτουν τις ανάγκες της περιοχής. Να ανακληθεί η απόφαση για την περικοπή των τακτικών χειρουργείων.
  • Επίταξη εδώ και τώρα όλες τις ιδιωτικές δομές υγείας με το προσωπικό τους, με μονιμοποίηση τους, ώστε να συνεχίσουν να εργάζονται στο  Δημόσιο Σύστημα Υγείας και μετά την πανδημία.  
  • Να εξοπλιστεί και στελεχωθεί ΑΜΕΣΑ το παλιό  Γ. Νοσοκομείου  του Νομού μας, ώστε να αξιοποιηθεί  για τη νοσηλεία ασθενών με COVID-19, περίθαλψη ασθενών από ¨πανδημία¨ ή άλλων νοσημάτων.
  • Εξασφάλιση ΤΩΡΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΗΡΙΑ στο Μικροβιολογικό Εργαστήριο για  να γίνονται PSR-TEST COV-2 και επαρκή Μέσα Ατομικής Προστασίας και λήψη όλων των αναγκαίων οργανωτικών μέτρων για την προστασία της υγείας εργαζομένων, ασθενών και όλων των κατοίκων της περιοχής μας.

Συνεχίζουμε τον αγώνα με μαζική συμμετοχή στην Πανεργατική Απεργία, στις 26 Νοέμβρη

 Σωματεία – Φορείς Ν. Τρικάλων:

Συνδικάτο Γάλακτος- Τροφίμων & Ποτών

Συνδικάτο Οικοδόμων & Συναφών Επαγγελμάτων

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων

Σωματείο Λογιστών & Βοηθών Λογιστών

Το Παράρτημα του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου 

Σωματείο Συνταξιούχων Ι.Κ.Α.

Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων ¨Η Άνοιξη¨

Σύλλογος Γυναικών (μέλος της ΟΓΕ)

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ Εργαζομένων  Νοσοκομείου & Κ.Υ. Ν. Τρικάκων

Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia