Συγκέντρωση υγειονομικών στην είσοδο του Τ.Ε.Π του ΓΝΤ

ΠΕΜΠΤΗ 21 ΟΚΤΩΒΡΗ 24ΩΡΗ ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥ Τ.Ε.Π. ΤΟΥ Γ.ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΣΤΙΣ 10πμ.


Στις 21/10 οι υγειονομικοί απεργούμε όλοι για να δώσουμε ηχηρή, δυναμική  απάντηση στην κοροϊδία της κυβέρνησης που αρνείται να κάνει προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μονιμοποίηση όλων των συναδέλφων μας με ελαστικές σχέσεις εργασίας που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες επικαλούμενοι νομικά κωλύματα και «συνταγματικές δυσκολίες». 
Συνεχίζεται η εργασιακή ομηρία χιλιάδων συμβασιούχων που καλύπτουν κρίσιμες ανάγκες των νοσοκομείων και εξακολουθούν να κινδυνεύουν με απόλυση τους επόμενους μήνες.
Ο αριθμός των μονίμων εργαζομένων στην Υγεία μειώθηκε αισθητά λόγω συνταξιοδοτήσεων.
Παραμένουν σε αναστολή εργασίας χιλιάδες εργαζόμενοι, που η κυβέρνηση τους «στοχοποιεί» για να καλύψει τις δικές της ευθύνες για την εξάπλωση της επιδημίας.
ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΑΛΛΗ ΚΟΡΟΪΔΙΑ
⧫ Συνεχίζεται η εντατικοποίηση, συγχωνεύουν κλινικές, μετακινείται προσωπικό, παραβιάζεται το ωράριο μας,  καλούμαστε να κάνουμε αλλότρια καθήκοντα, μας χρωστάνε χιλιάδες ρεπό κ.α.
⧫ Η κυβέρνηση επιμένει στις αναστολές εργασίας χιλιάδων συναδέλφων.
⧫ Δεν υπάρχει κυβερνητική απόφαση για τους εργαζόμενους με Σ.Ο.Χ. και τους επικουρικούς για μετά τον Μάρτιο 2021.
⧫ Δεν έχει προχωρήσει η κατανομή ανά ΥΠΕ των θέσεων για την νέα προκήρυξη για μόνιμο προσωπικό – επομένως η προκήρυξη θα καθυστερήσει.
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΠΟΥ ΚΗΡΥΞΑΝ ΠΟΕΔΗΝ ΚΑΙ ΟΕΝΓΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΕ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10:00Π.Μ. ΣΤΟ Τ.Ε.Π. ΤΟΥ Γ.ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΓΙΑΤΡΩΝ.
Απεργούμε και είμαστε αντίθετοι:
Στο «νέο ΕΣΥ», των συγχωνεύσεων κλινικών, τμημάτων, μείωσης των κρεβατιών, της κατάργησης νοσοκομείων που δεν «χρειάζονται» αν απέχουν μεταξύ τους 20 και 30 χιλιόμετρα.
Στην μετατροπή των νοσοκομείων σε αυτοχρηματοδοτούμενα «νοσοκομεία – επιχειρήσεις» που θα αξιολογούνται μαζί με τους υγειονομικούς με βάση την πληρότητα, την αποδοτικότητα, την ικανότητα προσέλκυσης πελατών και το πόσο ανταγωνιστικά είναι!
Στο «νέο ΕΣΥ» των ΣΔΙΤ, των  ιδιωτών και των εργολάβων που θα αλώσουν τα νοσοκομεία.
Ο οικονομικός στραγγαλισμός των δημόσιων νοσοκομείων και ο αποκλεισμός χιλιάδων ασθενών θα στείλει έτοιμη πελατεία στα τρωκτικά του ιδιωτικού τομέα, που όχι μόνο λιποτάκτησε κατά τη διάρκεια της πανδημίας, αντίθετα τον προστάτεψαν και τον ενίσχυσαν και έχουν το θράσος να το ονομάζουν «αρμονική συνεργασία του δημόσιου με τον ιδιωτικό τομέα υγείας». 
Απεργούμε και αγωνιζόμαστε η επιστήμη να μην υποτάσσεται στα συμφέροντα αλλά να υπηρετεί τον εργαζόμενο άνθρωπο που δουλεύει και παράγει και οι υγειονομικοί να μην   αναγκάζονται να στερούν τα επιτεύγματα της.
Απεργούμε και αγωνιζόμαστε απέναντι στην πολιτική που αξιοποιεί ακόμη και την επιδημία για να προχωρήσουν οι ΣΔΙΤ, οι συγχωνεύσεις δημόσιων μονάδων υγείας και η λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια.
Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε τον αγώνα για να ανοίξει ο δρόμος ώστε τα επιτεύγματα της επιστήμης και οι παραγωγικές δυνατότητες της Ελλάδας να αξιοποιούνται για την κάλυψη των λαϊκών αναγκών και όχι για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.
Ο θυμός  και η αγανάκτηση να γίνει αλληλεγγύη και αγώνας
ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ  ΤΟΝ  ΑΓΩΝΑ  ΓΙΑ   ΝΑ  ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ  ΤΑ ΑΠΟΚΡΟΥΣΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ «νέο ΕΣΥ»
ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑΜΕ ΑΝ δεν ενισχυθούν τα νοσοκομεία με επείγουσες μόνιμες προσλήψεις, μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι και γίνει ανάκληση των αναστολών εργασίας.

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia