Site icon trikalafocus.gr

Συγκεντρώσεις στα Τρίκαλα κατά του εργασιακού νομοσχεδίου

Υλοποιήθηκε με επιτυχία, την Δευτέρα 31/5,  η συνάντηση ΔΣ σωματείων του δημόσιου τομέα που κάλεσαν τα ΔΣ της ΕΛΜΕ και του ΣΕΠΕ Τρικάλων με θέμα, το συντονισμό της δράσης μας απέναντιστο αντιλαϊκό κι αντεργατικό νομοσχέδιο για τα εργασιακά που θα καταθέσει η κυβέρνηση.Το αγωνιστικό παρών στην συνάντηση έδωσαν ο Σύλλογος Υπαλλήλων Π.Ε. Τρικάλων, ΠΟΕ-ΟΤΑ, ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Τρικάλων, ο Σύλλογος εργαζόμενων ΟΑΕΔ Κεντρ. Ελλάδας.

Η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο που κατέθεσε σε διαβούλευση ανατρέπει πλήρως δικαιώματα που με τους αγώνες τους έχουν κατακτήσει οι εργαζόμενοι εδώ και δεκαετίες. Εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα περιορίζονται ή και καταργούνται πλήρως.

Συγκεκριμένα, το νομοσχέδιο προβλέπει:

Μπροστά σε αυτό το αντεργατικό νομοσχέδιο–λαιμητόμο για τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις μας έχουμε την υποχρέωση να αντιδράσουμε έτσι ώστε να μην κατατεθεί στη Βουλή, να μην ψηφιστεί κι αν ακόμη ψηφιστεί, να ανατραπεί.

Οι εργαζόμενοι στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα έδωσαν μια πρώτη ηχηρή απάντηση στην κυβέρνηση με τη μαζική απεργιακή κινητοποίησή τους στις 6 του Μάη. Συνεχίζουμε το δρόμο του αγώνα και καλούμε όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις του Δημόσιου και του Ιδιωτικού τομέα στο νομό Τρικάλων και το Εργατικό Κέντρο Τρικάλων να ενώσουμε τις δυνάμεις μας ενάντια στο αντεργατικό τερατούργημα της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και του κ. Χατζηδάκη με τη συμμετοχή μας:

 

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ,

δίνουμε το «αγωνιστικό παρών»

στο συλλαλητήριο την Πέμπτη 3/6 και ώρα 7μ.μ. στην πλ. ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ

και στην Γενική Απεργία Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα 

την Πέμπτη 10/6 και ώρα 10π.μ.

για να βροντοφωνάξουμε:

Κάτω τα χέρια από το 8ωρο και την απεργία

Κάτω τα χέρια από τις συλλογικές συμβάσεις

Όχι στην κατάργηση του Σ.ΕΠ.Ε.

Κάτω τα χέρια από τις κατακτήσεις μας

ΤΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

 Τα ΔΣ

ΕΛΜΕ-ΣΕΠΕ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Σύλλογος Υπαλλήλων Π.Ε. Τρικάλων

ΠΟΕ-ΟΤΑ Τρικάλων

Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Τρικάλων

Σύλλογος εργαζόμενων ΟΑΕΔ Κεντρ. Ελλάδας.

Exit mobile version