Συγκινεί Ουκρανή καλλιτέχνης: «Με βοήθησε ο Άγιος Βησσαρίωνας» (Βίντεο)

Άνοιξε τις πύλες το απόγευμα της Τετάρτης, στο Δίδυμο Οθωμανικό Λουτρό του Μουσείου Τσιτσάνη, η εντυπωσιακή έκθεση με εκκλησιαστικά εργόχειρα της αυτοδίδακτης Ουκρανής πρόσφυγα Τζούλια Ματβέγιενα.

Πρόκειται για τη μητέρα των παιδιών από το Χάρκοβο που γράφτηκαν και παρακολουθούν μαθήματα σε δημοτικό σχολείο και Γυμνάσιο της Καλαμπάκας.

Η 49χρονη μητέρα πέντε παιδιών έζησε τον εφιάλτη του πολέμου και αναγκάστηκε να πάρει το δρόμο της προσφυγιάς, μακριά από την εμπόλεμη Ουκρανία. Μαζί της πρόλαβε να πάρει σώζοντας από την λαίλαπα των βομβαρδισμών, την απίθανη συλλογή από κεντημένες αγιογραφίες τις οποίες μπορούν να θαυμάζουν για τις επόμενες ημέρες οι επισκέπτες του Μουσείου Τσιτσάνη.

Παρόντες στα εγκαίνια της έκθεσης ηταν ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Ντίνος Μπάρδας, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Έφη Λεβέντη, ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χρήστος Τρικάλης και ο Δημοτικός Σύμβουλος Πύλης Βαγγέλης Κουτής, οι οποίοι θαύμασαν το κεντημένο Λάβαρο του Αγίου Βησσαρίωνα.

Δείτε τι τους είπε η Ουκρανή καλλιτέχνης κατά τη διάρκεια της ξενάγησης:

Το ταλέντο της μητέρας του μικρού μαθητή από το Χάρκοβο ξετυλίγεται για το κοινό και με την αγαστή συνεργασία και την αρωγή της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων και της Δημοτικής Αρχής Τρικκαίων παρουσιάζεται η έκθεση των έργων της, αποτυπώνοντας πάνω τους συναισθήματα, γεγονότα, ελπίδες, προσδοκίες.

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia