Συγχαρητήριο μήνυμα του Εμπορικού Συλλόγου Δήμου Πύλης

Ο Εμπορικός Σύλλογος Δήμου Πύλης, συγχαίρει θερμά τον συμπολίτη μας εκπαιδευτικό, ιστορικό ερευνητή και συγγραφέα κ. Βασίλη Πανάγο, για την έκδοση του νέου και αξιόλογου βιβλίου του, που κυκλοφόρησε με τίτλο: «Ο Νικόλαος Στορνάρης και το αρματολίκι Ασπροποτάμου – Η Επανάσταση του ’21 και οι εθνικοί αγώνες έως την απελευθέρωση της Θεσσαλίας (1881)».

Το βιβλίο κυκλοφόρησε από τον εκδοτικό οίκο Κ. & Μ. Σταμούλη, με ευκαιρία τη συμπλήρωση των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 και διατίθεται από τα βιβλιοπωλεία όλης της χώρας.
Στα περιεχόμενα του βιβλίου αναπτύσσονται ενδιαφέροντα θέματα για την τοπική ιστορία, αλλά και γενικότερα της νεότερης ελληνικής ιστορίας, όπως: Η κατάληψη και διοίκηση της Θεσσαλίας από τους Οθωμανούς, Η ίδρυση του περίφημου αρματολικιού του Ασπροποτάμου με έδρα τα φυσικά όρια του σημερινού Δήμου Πύλης, η δράση και η προσφορά στους εθνικούς αγώνες των ηρωικών οπλαρχηγών: Νικολάου Στορνάρη, Χριστόδουλου Χατζηπέτρου, Γρηγόρη Λιακατά και πολλών ακόμη αγωνιστών με καταγωγή από τα μέρη μας, η Επανάσταση του 1821 στην Πόρτα και οι εκστρατείες των τουρκαλβανών με την καταστροφή των ορεινών χωριών, η συνέχιση του αγώνα στη δυτική Ελλάδα και η Έξοδος του Μεσολογγίου, η καποδιστριακή περίοδος, η ονομαστική κατάσταση 561 αγωνιστών της Επανάστασης του 1821 με καταγωγή από την περιοχή Ασπροποτάμου, η περίοδος της μοναρχίας, η «Μεγάλη Ιδέα» και τα αλυτρωτικά κινήματα στη Θεσσαλία, οι εξεγέρσεις του 1854 και 1878 μέχρι την απελευθέρωση της Θεσσαλίας, το 1881. Επίσης, στις 388 σελίδες του βιβλίου υπάρχει πλούσιο αρχειακό υλικό που προήρθε από την έρευνα του συγγραφέα, εικονογραφίες και χάρτες.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Δήμου Πύλης, εύχεται το εξαιρετικά ενδιαφέρον βιβλίο του κ. Πανάγου να είναι καλοτάξιδο. Στον συγγραφέα του, να συνεχίσει με την ίδια πάντα προσήλωση να προσφέρει τις πολύτιμες υπηρεσίες του, που αναδεικνύουν την ιστορία και τον πολιτισμό μας.

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia