Συλλαλητήριο εκπαιδευτικών Π.Ε. Τρικάλων κατά της αξιολόγησης

Το Δ.Σ. του Σ.Ε.Π.Ε. Τρικάλων χαιρετίζει τις/τους εκατοντάδες εκπαιδευτικούς των δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων σε Τρίκαλα, Φαρκαδόνα και Πύλη, που αψηφώντας τις απειλές της ηγεσίας του Υ.ΠΑΙ.Θ. συμμετέχουν δυναμικά κι αποφασιστικά στην απεργία αποχή από τις διαδικασίες συλλογικού προγραμματισμού, της εσωτερικής κι εξωτερικής αξιολόγησης των σχολικών μονάδων σύμφωνα με το ν4823/21.
Η κυβέρνηση, δια μέσου του Υ.ΠΑΙ.Θ., καταργώντας αρχικά τον θεσμό των αιρετών εκπροσώπων, έναν θεσμό διάρκειας εκατό ετών που αναμφισβήτητα αποτελεί κατάκτηση του κλάδου, συνεχίζει την αντιεκπαιδευτική πολιτική της επιχειρώντας να εφαρμόσει την εσωτερική κι εξωτερική αξιολόγηση σχολικών μονάδων αρχικά με τον ν4692/20 πέρσι και με τον ν4823/21 φέτος. Στην προσπάθεια κατηγοριοποίησης σχολείων και μαθητών, στην καταπάτηση των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών και στον εκφοβισμό των εκπαιδευτικών η απάντηση ήταν και πέρσι και φέτος ηχηρή! Ο κλάδος με μια συντριπτική συμμετοχή στην απεργία αποχή πέρσι και μια καθολική συμμετοχή φέτος έστειλε το δικό του μήνυμα αντιδρώντας στην διαδικασία εσωτερικής κι εξωτερικής αξιολόγησης των σχολικών μονάδων.
Ο νικηφόρος αγώνας του κλάδου ενάντια στην αξιολόγηση-χειραγώγηση του Π.Δ. 152/2013 και του ν.4024/2011 καθώς και το συντριπτικό ποσοστό του 95% της συμμετοχής στην απεργία αποχή από την Υ.Α. «Συλλογικός προγραμματισμός, εσωτερική και εξωτερική αξιολόγηση των σχολικών μονάδων ως προς το εκπαιδευτικό τους έργο» (του Ν.4692/2020) αποτελούν παρακαταθήκη και οδηγό μας.
Η πάλη για ακύρωση-ανατροπή και κατάργηση του ν. Χατζηδάκη που επιδιώκει να βάλει στο γύψο τη συνδικαλιστική δράση, τους αγώνες και τις απεργίες και την ίδια τη συλλογική λειτουργία των σωματείων αποτελεί καθοριστικό ζήτημα για όλο το δημοσιοϋπαλληλικό, εκπαιδευτικό και συνδικαλιστικό κίνημα και τα εργασιακά δικαιώματα όλων των συναδέλφων. Η ανατροπή του ν. Χατζηδάκη είναι όρος για την νικηφόρα ανάπτυξη των αγώνων στην Παιδεία ενάντια στο σχολείο της αγοράς, των νόμων Κεραμέως και την καταστολή που εκδηλώνεται μέσα και έξω από το σχολείο και στην κοινωνία.
Ο αυταρχισμός του ΥΠΑΙΘ δεν έχει πάτο!! Η έφεση – πρόκληση που κατέθεσε εκδικάζεται τη μέρα που ο κλάδος απεργεί!! Με τον τρόπο αυτό η κυβέρνηση και το Υ.ΠΑΙ.Θ. επιχειρούν να σπάσουν την απεργία – αποχή!!Η Δευτέρα 11/10 είναι μέρα τιμής και αγώνα για τον κλάδο!!! Απεργούμε, κανένα σχολείο να μην ανοίξει!
Ενώνουμε τη φωνή μας με τους καθηγητές των γυμνασίων και λυκείων συμμετέχοντας δυναμικά στην απεργία που κήρυξε η Δ.Ο.Ε. τη Δευτέρα, 11/10/21.
Το ΔΣ του Σ.Ε.Π.Ε. Τρικάλων καλεί όλες τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους, τηρώντας όλα τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας, στο Συλλαλητήριο που πραγματοποιεί τη Δευτέρα, 11/10/21, στις 11:00 η ώρα στην Πλατεία Ρήγα Φεραίου.
Μαζί θα νικήσουμε!

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΤΣΙΑΚΑΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΟΥΡΝΑΡΑ ΕΛΕΝΗ

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia