Συλλαλητήριο στην πλατεία Ρήγα Φεραίου ενάντια στην Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις

Να αποσυρθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις.

Όλοι στο συλλαλητήριο την Πέμπτη 12 Μάη στην πλατεία Ρήγα Φεραίου

Η Επιτροπή Ειρήνης Τρικάλων καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 12 Μάη και ώρα 7.30 μ.μ. στην πλατεία Ρήγα Φεραίου τα εργατικά σωματεία και τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, τους φορείς των αυτοπασχολουμένων, των γυναικών, της νεολαίας, όλο το λαό ενάντια στην Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις, που η κυβέρνηση της ΝΔ φέρνει στη Βουλή με τη διαδικασία του κατεπείγοντος! Στόχος τους είναι να έχει επικυρωθεί μέχρι το ταξίδι του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στις ΗΠΑ στις 16 Μάη και της συνάντησης που θα έχει με τον Αμερικανό Πρόεδρο Μπάιντεν.

Είναι η Συμφωνία που τον Οκτώβρη του 2021, ο υπουργός Εξωτερικών, Ν. Δένδιας, υπέγραψε με τον Αμερικανό ομόλογό του, Α. Μπλίνκεν. Η επέκταση της λεγόμενης εταιρικής αμυντικής σχέσης και συνεργασίας ανάμεσα στην Ελλάδα και στις ΗΠΑ, που προβλέπεται από αυτή τη Συμφωνία, δεν έχει καμιά σχέση με τα συμφέροντα του ελληνικού λαού, που ήδη ζει απ πρώτο χέρι στην τσέπη του τον λογαριασμό της εμπλοκής. Αντίθετα, σηματοδοτεί την ακόμη βαθύτερη συμμετοχή στα επικίνδυνα σχέδια των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στην αντιπαράθεση με την Κίνα και τη Ρωσία για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών και των δρόμων μεταφοράς ενέργειας κι εμπορευμάτων.

Είναι μια Συμφωνία επικίνδυνη! Επεκτείνεται αρχικά για πέντε χρόνια και στη συνέχεια επ’ αόριστον μετατρέποντας τη χώρα μας σε ΑμερικανοΝΑΤΟικό πολεμικό ορμητήριο και ταυτόχρονα σε στόχο αντιποίνων! Αυτό μαρτυρά η εμπλοκή της Ελλάδας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία για λογαριασμό των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ! Ήδη η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία, που προετοιμάστηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση, εφαρμόζεται στην πράξη με τις υποδομές στην Αλεξανδρούπολη, στη Σούδα, στη Λάρισα και σε όλη τη χώρα να συμμετέχουν στις πολεμικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία! Σε αυτό το πλαίσιο η Ελλάδα στέλνει πολεμικό υλικό και προετοιμάζεται να στείλει και τμήματα των ενόπλων δυνάμεών της, ενώ ταυτόχρονα δεκάδες ασκήσεις – πρόβες πολέμου βρίσκονται σε εξέλιξη!

Ούτε γη – ούτε νερό στους φονιάδες των λαών!
Όλοι στον αγώνα! Να σημάνει συναγερμός σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά!

Τώρα είναι ώρα για την παραπέρα κλιμάκωση της πάλης μας! Καλούμε τα εργατικά σωματεία και τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, τους φορείς των αυτοπασχολουμένων, των γυναικών, της νεολαίας σε πλατιά και μαζική εκστρατεία ενημέρωσης και κινητοποίησης του λαού ενάντια στην επικίνδυνη Ελληνοαμερικανική Συμφωνία. Δυναμώνουμε και κλιμακώνουμε τον αγώνα μας:

Να αποσυρθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις!
Όχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία!
Να σταματήσει η συμμετοχή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους με οποιαδήποτε μορφή και πρόσχημα!
Να κλείσουν οι ΑμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις!

Απαντάμε αποφασιστικά, συμμετέχοντας μαζικά στο συλλαλητήριο τη μέρα της ψήφισης στη Βουλή της Ελληνοαμερικανικής Συμφωνίας!

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 12 ΜΑΗ ΣΤΙΣ 7.30 μ.μ. ΣΤΗ ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ!

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia