Συλλαλητήριο των Σωματείων για την ενίσχυση της δημόσιας υγείας στην πλατεία Ρήγα Φεραίου

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ●
● ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ●
● ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ●
●ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ●
● ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΒΟΗΘΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ●
● ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙOYΧΩΝ ΙΚΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ●
●ΕΝΩΣΗ ΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ & ΚΕΝ. ΥΓΕΙΑΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ●

Κάλεσμα δράσης προς όλα τα Σωματεία και τους Εργαζόμενους των Τρικάλων
( Για μέτρα ,έστω και τώρα, για την προστασία της υγείας μας ,
για να σωθούν ανθρώπινες ζωές!
( Ενάντια στο νέο κρατικό προϋπολογισμό
που δυσκολεύει ακόμη περισσότερο τις ζωές μας!

& Συλλαλητήριο των Σωματείων
Τρίτη 14 Δεκέμβρη , στις 17:30 ,στην πλατεία Ρήγα Φεραίου

Από το Μάρτη του 2020 έχουμε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου πολλές φορές ,όμως τώρα πρέπει να χτυπήσουμε καμπάνες!
Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι! Η ζωή μας καταπατάται απ’ τη βαρβαρότητα των εξελίξεων! Καθημερινά ρεκόρ κρουσμάτων covid-19, εκτόξευση θανάτων και διασωληνωμένων.(πχ στις 2 Δεκέμβρη ο αριθμός των εκτός ΜΕΘ διασωληνωμένων βαρέως πασχόντων μηχανικά αεριζόμενων ασθενών στη λίστα αναμονής για εισαγωγή σε ΜΕΘ ήταν πανελλαδικά 172 άνθρωποι , στα Τρίκαλα 8 άνθρωποι , ενώ στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων(ΓΝΤ) νοσηλεύονται άλλοι 12 στη ΜΕΘ και περίπου 80 στις κλινικές covid.
Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση, στην καρδιά της πανδημίας, στην κορύφωση του 4ου κύματος με τα νοσοκομεία φρακαρισμένα και το λιγοστό προσωπικό κατάκοπο, συνεχίζει την ίδια αδιέξοδη πολιτική που μας έφτασε ως εδώ. Συνεχίζει να επενδύει στο δόγμα υγεία – ατομική ευθύνη και στον κοινωνικό αυτοματισμό, στοχοποιώντας αυτή τη φορά, μετά την “ανεύθυνη νεολαία” και τους υγειονομικούς, τους 60αρηδες ως υπαίτιους για το χάλι του δημόσιου συστήματος υγείας. Συνεχίζει να αξιοποιεί το εμβόλιο ως μέσο κοινωνικού κανιβαλισμού και επιβολής αντιδραστικών μέτρων.
Συνεχίζει την πολιτική των περικοπών, μειώνοντας την κρατική χρηματοδότηση το 2022 για τα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας κατά 279 εκ
Την ίδια στιγμή που οι ασφαλιστικές εισφορές μας για υγειονομική περίθαλψη αυξήθηκαν κατά 219 εκατ. ευρώ, η κυβέρνηση αποκλείει εκατοντάδες χιλιάδες ανεμβολίαστους από την πρόσβαση στις δημόσιες μονάδες υγείας για την διενέργεια δωρεάν διαγνωστικού ελέγχου για SARS-CoV-2 και τους αναγκάζει να γίνονται πελάτες των ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων.
Λεπίδι στις λαϊκές ανάγκες για συντάξεις, επιδόματα ανεργίας, Πρόνοια επίσης προβλέπει ο κρατικός προϋπολογισμός του 2022 . Για παροχές Υγείας (ΕΟΠΥΥ) περικόπτονται 68 εκατ. Ευρώ, Ταυτόχρονα η χρηματοδότηση των νοσοκομείων μειώνεται κατά 139 εκατ, ενώ οι κύριες συντάξεις συνεχίζουν να συμπιέζονται επιπλέον με την επιβάρυνση για αγορές υπηρεσιών Υγείας και συμμετοχή στη φαρμακευτική δαπάνη. Πληρώνουμε διπλά και τριπλά ασφαλιστικές εισφορές για να χρηματοδοτούνται τα δημόσια νοσοκομεία , αλλά και ο ιδιωτικός τομέας υγείας κι από την άλλη βρισκόμαστε επί ξύλου κρεμάμενοι κι εκτεθειμένοι στους εργασιακούς κινδύνους και ασθένειες, περιπλανώμενοι στις ουρές , αναμονές , στους διαδρόμους και στα τεμεία των νοσοκομείων.
Είναι πρόκληση την ώρα που μετράμε χιλιάδες νεκρούς από την πανδημία, εκατοντάδες διασωληνωμένους, η κρατική χρηματοδότηση στην Υγεία  να μειώνεται κατά 450 εκατ.ευρώ. Αντίθετα, τα «δωράκια» στους φαρμακοβιομηχάνους και γενικότερα τους επιχειρηματικούς ομίλους θα φτάσουν τα 1,2 δισ. ευρώ.
Τα επιδόματα για τους ανέργους κόβονται κατά 199 εκατ. ευρώ ενώ δεν υπάρχει καμία ουσιαστική πρόβλεψη για αντισεισμικά, αντιπλημμυρικά, αντιπυρικά έργα, για σχολικές υποδομές.
Αντίθετα αυξάνονται οι δαπάνες για τα εξοπλιστικά προγράμματα κατά 530 εκατ. ευρώ, φτάνοντας στα 3,5 δις και συνολικά στα 7,5 δις. με τα 4 δισ. ευρώ που δίνει η Ελλάδα κάθε χρόνο στο ΝΑΤΟ.
Οι εργαζόμενοι θα κληθούμε να πληρώσουμε το 95% των φόρων για να βγούνε τα «σπασμένα» από τις φοροαπαλλαγές και τις επιδοτήσεις στις μεγάλες επιχειρήσεις που αύξησαν περαιτέρω τα ελλείμματα και το χρέος. Την ίδια στιγμή μειώνονται οι φορολογικοί συντελεστές των επιχειρηματικών κερδών στο 22% από το 24%.
Ο κρατικός προϋπολογισμός για άλλη μια χρονιά είναι αντιλαϊκός και βαθιά ταξικός, όπως γινόταν και με τις προηγούμενες κυβερνήσεις του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ. Επιβεβαιώνει ότι είτε σε συνθήκες καπιταλιστικής ανάπτυξης είτε σε συνθήκες κρίσης, οι εργαζόμενοι θα συνεχίζουμε να ματώνουμε. Για άλλη μια φορά το μόνο που φέρνει είναι θυσίες δίχως τέλος, περισσότερη φτώχεια και φόρους για το λαό. Απαράδεκτες συνθήκες για τη μόρφωση των παιδιών μας, το δημόσιο σύστημα υγείας να συνεχίζει να υποχρηματοδοτείται στις κρίσιμες συνθήκες της πανδημίας. Δεν προβλέπεται κανένας σχεδιασμός για έργα υποδομών για την προστασία της ανθρώπινης ζωής.
Η μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων COVID-19, των νοσηλευομένων και διασωληνωμένων ασθενλων επιβάλλουν την ουσιαστική ενίσχυση των δημόσιων μονάδων υγείας, την στελέχωση και επαναλειτουργία των κλειστών νοσοκομείων, καθώς και την άμεση επίταξη των ιδιωτικών μονάδων και την ένταξη τους σε ενιαίο σχέδιο αντιμετώπισης της επιδημίας.
Συνολικά, η αξιοποίηση της επιδημίας για την ενίσχυση της επιχειρηματικής κερδοφορίας επιβεβαιώνουν ότι απέναντι μας έχουμε τους ιδιωτικούς ομίλους, που ανυπομονούν να αυξήσουν τα κέρδη τους και απαιτούν, από τις κυβερνήσεις και την Ε.Ε., να προχωρήσουν άμεσα οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις για την επέκταση της δράσης τους. .
Μετά από ανοιχτή σύσκεψη που πραγματοποίησαν τα σωματεία μας στις 3 Δεκέμβρη, ως συνέχεια της κοινής μας δράσης , αποφασίσαμε να συνεχίσουμε και να κλιμακώσουμε τον αγώνα μας ,καλώντας όλα τα Σωματεία Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα, τους Συλλόγους &Φορείς του μαζικού κινήματος στο νομό μας να συζητήσουν το κάλεσμά μας στα συλλογικά τους όργανα και διαδικασίες , ώστε να συμπορευτούμε σε κοινή δράση και πρωτοβουλίες για διεκδικήσουμε μαζί:
Άμεση ενίσχυση των δημόσιων μονάδων υγείας με επείγουσες προσλήψεις και μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων στις δημόσιες μονάδες υγείας και πρόνοιας
► Να στελεχωθούν και να επαναλειτουργήσουν τα κλειστά νοσοκομεία
► Να επιταχθούν οι ιδιωτικές δομές υγείας, χωρίς αποζημίωση των ιδιοκτητών και με μισθοδοσία του προσωπικού από το κράτος .
► Να ανακληθούν οι αναστολές εργασίας των εργαζομένων στις μονάδες υγείας και πρόνοιας
► Συστηματικό δωρεάν προληπτικό έλεγχο για SARS-COV-2 σε όλους τους εργαζόμενους, χωρίς διαχωρισμούς
► Άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας στους χώρους δουλειάς, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, τα σχολεία και τις σχολές.
► Ενίσχυση του προγράμματος εμβολιασμού, με στοχευμένη ενημέρωση, πλήρη προληπτικό έλεγχο και παρακολούθηση των εμβολιασμένων
Αυξήσεις στους μισθούς. Κανείς εργαζόμενος χωρίς Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Επιστροφή του 13ου και 14ου μισθού. Να καταργηθεί ο αντεργατικός νόμος με τον οποίο ο κατώτατος μισθός ρυθμίζεται με Υπουργική Απόφαση.
Επίδομα ανεργίας 600€ σε όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
Επιστροφή της 13ης και 14ης σύνταξης αλλά και όλων των απωλειών της τελευταίας δεκαετίας στις συντάξεις.
Γενναία αύξηση των δαπανών προκειμένου να ενισχυθεί το δημόσιο σύστημα υγείας με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, να ενισχυθεί το εμβολιαστικό πρόγραμμα και να γίνεται δωρεάν προληπτικός έλεγχος για τον κορονοϊό σε όλο το λαό. Για να λειτουργήσουν Κέντρα Υγείας, κλινικές νοσοκομείων, όσες υποδομές έκλεισαν τα προηγούμενα χρόνια.
Μειώσεις κατά 50% των τιμολογίων σε ρεύμα, νερό, τηλέφωνο, internet και των εισιτηρίων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Μείωση των τιμών στα βασικά διατροφικά αγαθά και στα καύσιμα.
Μείωση του ΦΠΑ και κατάργηση των έμμεσων φόρων στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τις εργατικές και λαϊκές οικογένειες. Αφορολόγητο στα 12.000€ με προσαύξηση 3.000 € για κάθε παιδί.
Την άμεση επιδότηση ενοικίου για λαϊκές οικογένειες και εργαζόμενους με χαμηλό εισόδημα και πολύτεκνες οικογένειες. Χορήγηση μηνιαίου στεγαστικού επιδόματος 300 ευρώ, σε όλους τους φοιτητές που σπουδάζουν μακριά από την οικία τους.

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia