Συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας στο Κ.Υ. Καλαμπάκας

Η εικονική πραγματικότητα που παρουσιάζει η κυβέρνηση δεν μπορεί να κουκουλώσει τις εγκληματικές της ευθύνες για την διαχείριση της πανδημίας.

Έχει εγκληματικές ευθύνες:

Ø Για τις άθλιες συνθήκες στις οποίες δουλεύουμε, για την εντατικοποίηση, για την σωματική και ψυχική μας εξουθένωση.

Ø Γιατί αντί να προσλάβει γιατρούς, νοσηλευτές, όλο το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό για την θωράκιση του δημόσιου συστήματος υγείας μας έχει μετατρέψει σε περιοδεύοντα θίασο να μεταφερόμαστε από τη μία κλινική στην άλλη, από το ένα νοσοκομείο στο άλλο, από την μία πόλη στην άλλη.

Ø Για την ιδιωτικοποίηση και την εμπορευματοποίηση της υγείας που ευθύνεται για το ρημαγμένο από προσωπικό, εξοπλισμό και υποδομές δημόσιο σύστημα υγείας.

Ø Για την έλλειψη μέτρων προστασίας της υγείας και της ασφάλειας στους εργασιακούς χώρους, στα μέσα μαζικής μεταφοράς, στα σχολεία, στις σχολές.

Ø Γιατί πυξίδα της κυβέρνησης για τη διαχείριση της πανδημίας είναι τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων και όχι η προστασία της ανθρώπινης ζωής.

Η υποκρισία τους ξεχειλίζει!

Ξεχειλίζει όμως και η αγανάκτησή μας. Για τα υποκριτικά χειροκροτήματα στα μπαλκόνια, για τα τηλεοπτικά κροκοδείλια δάκρυα, για τη στοχοποίησή μας, για τους ασθενείς που άφησαν την τελευταία τους πνοή εκτός ΜΕΘ, για τους εκβιασμούς, τις απειλές, τις πειθαρχικές διώξεις.

Με βάση τα παραπάνω η Ε.Γ της Ο.Ε.Ν.Γ.Ε στη συνεδρίαση της τη Δευτέρα 18/1 αποφάσισε να προχωρήσουμε σε νέο αγωνιστικό πρόγραμμα δράσης.

•28/1 ημέρα δράσης στα νοσοκομεία με κινητοποιήσεις στις πύλες των νοσοκομείων.(Γ.Ν.Τ συμβολική παράσταση στην πύλη του ΤΕΠ )

•3/2 ημέρα δράσης για την ΠΦΥ με τοπικές μορφές δράσης στα Κέντρα Υγείας για την ανάδειξη των οξυμμένων προβλημάτων της Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης και την αναγκαιότητα ενίσχυσης τους ειδικά τώρα που είναι σε εξέλιξη ο εμβολιασμός του πληθυσμού. Παράσταση διαμαρτυρίας στην είσοδο του ΚΥ Καλαμπάκας, 12:00.

•16/2 24ωρη πανελλαδική απεργία με προκαθορισμένες  συγκεντρώσεις .

Καλούμε τα μέλη μας σε συμμετοχή .

Τέρμα ποια στην κοροιδία .Ζητάμε άμεσα:

  • Να σταματήσει άμεσα η εκμετάλλευση των ειδικευόμενων ιατρών τους οποίους το σύστημα χρησιμοποιεί ως  ¨άσπρες μπλούζες¨που θα καλύπτουν τρύπες, σε βάρος της εκπαίδευσής τους
  • Μαζικά επαναλαμβανόμενα test σε όλους τους υγειονομικούς.
  • Να σταματήσει η εντατικοποίηση και η σωματική και η ψυχική μας εξουθένωση.
  • Μόνιμες προσλήψεις  ιατρικού προσωπικού του Γ.Ν.Τ για την κάλυψη των τεραστίων κενών.(παθολόγους, ακτινολόγους,παιδιάτρους ΩΡΛ,νεφρολόγους.πνευμονολόγους,ιατρούς για το ΤΕΠ)
  • Μόνιμες προσλήψεις ιατρικού και λοιπού προσωπικού στα κέντρα υγείας. Να επαναλειτουργήσουν άμεσα τα μικροβιολογικά εργαστήρια των κέντρων υγείας των οποίων η λειτουργία σταμάτησε από την προηγούμενη κυβέρνηση και να γίνουν άμεσα μόνιμες προσλήψεις τεχνολόγων ακτινολόγων ,προσωπικού καθαριότητας, τραυματιοφορέων και φύλαξης για την 24ωρη κάλυψη των αντίστοιχων υπηρεσιών.
  • Να ανακαινιστούν άμεσα και να εξοπλιστούν όλα τα περιφερειακά ιατρεία .
  • Καταδικάζουμε την συνδικαλιστική δίωξη και εκδικητική απόλυση του Προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων του νοσοκομείου Αγ. Σαββας και μέλους του Δ.Σ της ΕΙΝΑΠ, Κώστα Καταραχια.

Ομόφωνα το Δ.Σ της

Ε.Ι.Ν.Κ.ΥΝΤ

2/2/2021

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia