Συνάντηση Γιάννη Χάιδου με μέλη του Φαρμακευτικού Συλλόγου Τρικάλων

Πέμπτη 10/11 πραγματοποίησα συνάντηση με τον πρόεδρο και μέλη του φαρμακευτικού συλλόγου του νομού μας.

Λόγω της επαγγελματικής μου ιδιότητας ως φαρμακοποιός σήμερα χάρηκα ιδιαίτερα που είχα την ευκαιρία να ενημερωθώ , ώστε να προσπαθήσω με τη σειρά μου να αναδείξω όσα προβλήματα ταλανίζουν αυτόν τον πολύπαθο κλάδο…

• Εδώ και δύο μήνες ο νέος τρόπος εκκαθάρισης των συνταγών του ΕΟΠΥΥ, έχει δημιουργήσει αρκετά προβλήματα σε αυτήν τη νέα πραγματικότητα για μας τους φαρμακοποιούς , σχετικά με τις πληρωμές μας.

• Οι φαρμακοποιοί καλούνται να αντιμετωπίσουν άδικες περικοπές εξαιτίας αστοχιών στην τοποθέτηση περιορισμών στη συνταγογράφηση.

• Ακόμη , μεγάλες καθυστερήσεις παρατηρούνται στην επίλυση των προβλημάτων και στην ενημέρωση των φαρμακοποιών για προβλήματα που προκύπτουν στις εκκαθαρίσεις τους!

•Παράλληλα , πάγια απαίτηση των φαρμακοποιών, είναι και η θέσπιση αμοιβής για τις εφημερίες.

Ο πρόεδρος μου μετέφερε πως ο πανελλήνιος φαρμακευτικός σύλλογος πραγματικά προσπαθεί τον τελευταίο καιρό και δίνει άμεσα λύσεις για όσα θέματα προκύπτουν σε αυτή τη νέα δύσκολη αρχή , όπου χρειάζεται και ο ανάλογος χρόνος προσαρμογής.

Ευχαριστώ θερμά τους κύριους Αναστασίου, Ράπτη , Παπαπούλιο και Κόκοβα διότι μου μετέφεραν με λεπτομέρειες όσα θα κληθώ να αναδείξω και να μεταφέρω στους αρμόδιους για την ανεύρεση λύσεων , αλλά και για την καταγραφή προτάσεων από τη μεριά του κλάδου τόσο προς τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, οσο και του υπουργείου.

Δεσμεύτηκα να μεταφέρω οσα μου διατυπώθηκαν και στον αρμόδιο τομεάρχη υγείας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ώστε και ο ίδιος με τη σειρά του θεσμικά, να κινηθεί προς την κατεύθυνση των λύσεων.

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia