Συνάντηση με εκπροσώπους Αστυνομικών είχαν Σ. Παπαδόπουλος και Χ. Σιμορέλης

Συνάντηση με εκπροσώπους της  Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Τρικάλων είχε το πρωί της Τρίτης 9 Μαρτίου ο Βουλευτής Ν. Τρικάλων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Σάκης Παπαδόπουλος, παρουσία και του πρώην Βουλευτή Χρήστου Σιμορέλη. Στη συνάντηση με τους κ. Μαλλικόπουλο Σπύρο και Αναγνώστου Ιωάννη συζητήθηκαν αιτήματα που απασχολούν συνολικά το αστυνομικό προσωπικό, όσο και τοπικά ζητήματα των υπηρετούντων στη Διεύθυνση Αστυνομίας Τρικάλων. 

   Πρωτίστης σημασίας αίτημα το οποίο τέθηκε προς συζήτηση αποτελεί η ένταξη του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας στα ανθυγιεινά και επικίνδυνα επαγγέλματα, εν όψει της επικείμενης συνεδρίασης της αρμόδιας επιτροπής. Οι 2 πλευρές τάχθηκαν υπέρ του αιτήματος, τονίζοντας πως το επάγγελμα του αστυνομικού πρέπει αυτονόητα να βρίσκεται στη σχετική λίστα, πρωτίστως για λόγους ηθικής, πέραν των οικονομικών παροχών. 

   Αναφορικά με τα τοπικά θέματα, συζητήθηκε η προώθηση της δημιουργίας Υπηρεσίας Μεταγωγών στο Νομό Τρικάλων, στον οποίο λειτουργεί ένα από τα μεγαλύτερα καταστήματα κράτησης της χώρας, αλλά και η δημιουργία Υποδιεύθυνσης Αστυνομίας στην περιοχής της Καλαμπάκας – με τμήμα τουριστικής αστυνομίας στην περιοχή Μετεώρων – , με στόχο την εύρυθμη λειτουργία της τοπικής αστυνομίας αλλά και τη δημιουργία νέων οργανικών θέσεων και την κάλυψή τους από τρίτεκνους – πολύτεκνους αστυνομικούς και από τον πίνακα μεταθέσεων. Επίσης έγινε αναφορά στην εξεύρεση λύσης στο θέμα της στέγασης της Δ.Α. Τρικάλων και την επίσπευση των διαδικασιών για τη δημιουργία νέων κτιριακών εγκαταστάσεων, αλλά και στο ζήτημα της ανανέωσης του στόλου των οχημάτων και του υλικοτεχνικού εξοπλισμού. 

Από το Γραφείο Tύπου

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia