Συνάντηση με Κ. Σκρέκα και Κ. Αγοραστό είχε ο Θ. Αλέκος

Σημαντικές συναντήσεις του Δημάρχου Δήμου Μετεώρων σε Υπουργείο Περιβάλλοντος και Εσωτερικών
Ο Δήμαρχος του Δήμου Μετεώρων κ. Θεόδωρος Αλέκος επισκέφθηκε χθες στην Αθήνα τον συντοπίτη μας Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σκρέκα Κωνσταντίνο στο γραφείο του και συζήτησε μαζί του έργα που άπτονται στην αρμοδιότητα του Υπουργού.
Ο κ. Σκρέκας υποσχέθηκε στον Δήμαρχο την ένταξη για ενεργειακή αναβάθμιση δύο σχολείων, με χρηματοδότηση που θα φτάνει σε ύψος 1.000.000. Παράλληλα συμφώνησε με την πρόταση του Δημάρχου για κατασκευή πεζόδρομου κατά μήκος του πλακοσκεπή οχετού στην πόλη της Καλαμπάκας με χρηματοδότηση 250.000 ευρώ από το Πράσινο Ταμείο.
Στο γραφείο του Υπουργού συναντήθηκε και με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Αγοραστό Κωνσταντίνο παρουσία του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων κ. Θώμου Γεώργιου, όπου οι τέσσερις αιρετοί Θεσσαλοί συμφώνησαν ότι μόνο με τη συνεργασία και αλληλοβοήθεια μπορεί να πάει ο τόπος που τους ανάθρεψε και ανέδειξε μπροστά επιβεβαιώνοντας το ρητό “η ισχύς εν τι ενώσει”.
Αμέσως μετά επισκέφθηκε το Υπουργείο Εσωτερικών και συγκεκριμένα τον Γενικό Γραμματέα κ. Σταυριανουδάκη Μιχάλη και άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες όπου εκεί συζήτησαν μια σειρά από θέματα που αφορούν τις ανάγκες και τη λειτουργία του Δήμου καθώς και την εξέλιξη του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης». Ο κ. Σταυριανουδάκης αφού συνεχάρη τον Δήμαρχο Δήμου Μετεώρων για την κατάθεση προτάσεων σε όλες τις προσκλήσεις, τον ενημέρωσε ότι, είναι από τους ελάχιστους Δήμους αυτής της δυναμικότητας, σε όλη την Ελλάδα, που αξιοποίησαν στο έπακρο το συγκεκριμένο πρόγραμμα.
Ο Γενικός Γραμματέας διαβεβαίωσε τον Δήμαρχο ότι εντός του επόμενου μήνα θα εγκριθούν τρία από τα έργα που έχουν υποβληθεί στο «Αντώνης Τρίτσης», αγροτική οδοποιία, αντικατάσταση ύδρευσης στις Τοπικές Κοινότητες και οι μελέτες αποχέτευσης στις Τοπικές Κοινότητες Βασιλικής, Αγναντιάς και στον συνοικισμό Αγίου Δημητρίου. Επίσης μέχρι τέλος του έτους σύμφωνα με τα λεγόμενα του Γενικού Γραμματέα το 50% των προτάσεων του Δήμου Μετεώρων θα πάρουν έγκριση.
Ο Δήμαρχος ευχαριστώντας τον κ. Σταυριανουδάκη για όλη την βοήθεια και τη συμπαράσταση προς τον Δήμο μας, του έδωσε ανοιχτή πρόσκληση για οποιαδήποτε στιγμή να επισκεφτεί την όμορφη περιοχή μας.
Από το γραφείο του Δημάρχου

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia