Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό είχε η Κατερίνα Παπακώστα, για κρίσιμα ζητήματα του νομού Τρικάλων.

Εξαιρετικής σημασίας συνάντηση με το Πρωθυπουργό κ. Κυρ. Μητσοτάκη είχε χθες στο Μέγαρο Μαξίμου, η Βουλευτής κα Κατερίνα Παπακώστα.

Η Τρικαλινή κοινοβουλευτικός έθεσε στο Πρωθυπουργό όλα τα καίρια ζητήματα ,που εκκρεμούν στο νομό, ιεραρχώντας ταυτόχρονα τις παρεμβάσεις που απαιτούνται από τη πλευρά της Κυβέρνησης ,προκειμένου η περιοχή ,  να εισέλθει σε τροχιά ανάπτυξης.

Ο Πρόεδρος της Κυβερνήσεως ενημερώθηκε εκτενώς από την κα Παπακώστα ,για την ανάγκη δρομολόγησης μιας σειράς έργων υποδομής , μεταξύ  άλλων όπως :

  1. Η  αναβάθμιση της Εθνικής οδού Τρικάλων – Άρτας. 
  1. Η επίσπευση των διαδικασιών απεμπλοκής του φράγματος της Μεσοχώρας, καθώς και η ανάγκη κατασκευής  μικρότερων φραγμάτων  στον  Νομό  , μεταξύ των οποίων αυτών της Πύλης και Νεοχωρίτη.
  1. Η  ανάγκη ταχείας ολοκλήρωσης των Κυβερνητικών παρεμβάσεων για την αποκατάσταση των σεισμοπαθών και την επίλυση του ζητήματος με τον οικισμό των Ποντίων,  που εκκρεμεί δεκαετίες, στο Δήμο Φαρκαδόνας.
  1. Η προώθηση υλοποίησης  των σιδηροδρομικών  γραμμών  Καλαμπάκας- Ιωαννίνων –Ηγουμενίτσας  και   Καλαμπάκας – Σιάτιστα- Κοζάνης.
  1. Η εξασφάλιση χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ των αρχαιολογικών ανασκαφών στην αρχαία Πέλιννα.
  1. Η προώθηση όλων των ενεργειών ,που απαιτούνται, για την ανέγερση Αστυνομικού Μεγάρου στην πόλη των Τρικάλων ,καθώς και για την ίδρυση Σχολής Ξεναγών στην Καλαμπάκα.

Επιπρόσθετα, υπήρξε ένας εκτενής διάλογος στο πλαίσιο της αποτίμησης της τριετούς κυβερνητικής θητείας, τόσο για τον τόπο μας όσο και για τη διαχείριση της πανδημίας, των προκλήσεων των τελευταίων ετών, την πολυεπίπεδη και πρωτόγνωρη ενεργειακή κρίση. 

Ο Πρωθυπουργός επιβεβαίωσε την έμπρακτη στήριξη της Κυβέρνησης και του ιδίου στο σύνολο των έργων, που βρίσκονται σε εξέλιξη στον τόπο μας. Διαβεβαίωσε για την προσπάθεια ,που καταβάλλεται καθημερινώς από την πλευρά της Κυβέρνησης, προκειμένου να αντιμετωπισθούν οι συνέπειες της ενεργειακής ακρίβειας αλλά και για τα μέτρα ενίσχυσης των ελληνικών νοικοκυριών κι επιχειρήσεων.

Κλείνονοντας από την πλευρά της η Βουλευτής δήλωσε πως «η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας την τελευταία τριετία έχει κατορθώσει , να ανυψώσει την χώρα παρά τις όποιες εξωγενείς και πολυεπίπεδες κρίσεις έχει έρθει αντιμέτωπη. Κινούμαστε στην σωστή κατεύθυνση με γνώμονα τον πολίτη, πάντοτε δίπλα του, αφουγκραζόμενοι τις ανάγκες του. Ευχαριστώ θερμά τον Πρωθυπουργό, ο οποίος πάντοτε δεκτικός ακούει και εξετάζει κάθε θέμα, πράττοντας το βέλτιστο για τον τόπο.»

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia