Συνάντηση Παπακώστα – Σκρέκα για αγροτοκτηνοτροφικά θέματα

Συνάντηση με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κ. Κώστα Σκρέκα, πραγματοποίησε σήμερα η Βουλευτής Τρικάλων Κατερίνα Παπακώστα Παλιούρα.

Σε συνέχεια των δραστηριοτήτων της κας. Παπακώστα, που αφορούν άμεσα τον Νομό Τρικάλων και πολλώ δε μάλλον τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους της περιοχής, πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι, συνάντηση της Βουλευτή Τρικάλων της ΝΔ, Κατερίνας Παπακώστα Παλιούρα, με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Σκρέκα.

«Είναι εμφανές ότι ο αγροτικός και κτηνοτροφικός τομέας της χώρας, βρίσκεται σε μια δυσμενή κατάσταση, με πολλά θέματα που προϋπήρχαν ή ανέκυψαν την τρέχουσα χρονική περίοδο, σε συνδυασμό πάντοτε με τη γενικότερη ύφεση της οικονομίας λόγω της πανδημίας.

Στον Υφυπουργό κ. Σκρέκα ετέθησαν ζητήματα για τα οποία λάβαμε την ιδιαίτερη ανησυχία από τις περιοχές του Νομού μας. Ανάμεσα στα ζητήματα αυτά είναι:

  • Η ενίσχυση των αιγοπροβατοτρόφων, οι οποίοι επλήγησαν από τα περιοριστικά μέτρα εξάπλωσης του κορoνοϊού, κατά τη διάρκεια της γιορτής του Πάσχα, με το ποσό των 4 ευρώ ανά πρόβατο ή αίγα.
  • Ο καταρροϊκός πυρετός, ο οποίος γίνεται αιτία να ξεκληρίζονται κοπάδια, να θανατώνεται μεγάλος αριθμός ζώων και να χάνονται περιουσίες. Λόγω των φθινοπωρινών βροχοπτώσεων, αναμένεται να έχουμε αύξηση θανάτων των ζώων, οπότε γίνεται ακόμη πιο αναγκαία η επίσπευση της χορήγησης εμβολίων.
  • Θέματα που αφορούν την ύδρευση, την οδοποιία όπως επίσης και το αγροτικό ρεύμα. Στοχεύοντας στη βελτίωση των αγροτοκτηνοτροφικών υποδομών. 

Ο έγκριτος συνάδελφος και συντοπίτης, κ. Σκρέκας με ενημέρωσε πως γνωρίζει τα θέματα τα οποία του ετέθησαν. Ο ίδιος, όπως όλο το κυβερνητικό σχήμα, εργάζονται με στόχο την άμεση επίλυση των ζητημάτων, τα οποία έχουν ενταθεί τους τελευταίους μήνες λόγω της ύφεσης της οικονομίας από τις συνέπειες του covid 19. Στηρίζομαι στα αντανακλαστικά της κυβέρνησης, η οποία ανταποκρίνεται ουσιωδώς και σε σύντομο χρονικό διάστημα από την ανάκυψη των προβλημάτων και στη δυνατότητά της να τα επιλύει.» Δήλωσε η Βουλευτής.

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia