Συνάντηση Σάκη Παπαδόπουλου με σύλλογο εργαζομένων ΠΦΥ Τρικάλων

Η συνάντηση με το προεδρείο του Συλλόγου Εργαζομένων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Νομού Τρικάλων την 21/2/2022 ήταν εξαιρετικά χρήσιμη. Το προεδρείο έκανε αναλυτική ενημέρωση για τον πολύτιμο ρόλο, το έργο και τη σημερινή τραγική υποστελέχωση του Κέντρου Υγείας Τρικάλων, επισήμανε τους κινδύνους κατάρρευσης της λειτουργίας του και παρουσίασε τις προτάσεις για τη στήριξη και αναβάθμισή του θέτοντας και προτεραιότητες για τις προσλήψεις γιατρών που πρέπει να γίνουν άμεσα. Η συζήτηση επικέντρωσε στις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν για να υπάρξουν άμεσες βελτιώσεις, καθώς το Κέντρο Υγείας Τρικάλων εξυπηρετεί ταυτόχρονα με τα σημαντικά καθήκοντά του και τις συνεχιζόμενες ανάγκες αντιμετώπισης της πανδημίας και εμβολιασμών.
Επιτακτική είναι η ανάγκη μόνιμης και επικουρικής στελέχωσης με τις ειδικότητες :
Καρδιολογίας
Παιδιατρικής
Ακτινολογίας
Παθολογίας
Γενικής Ιατρικής
Οφθαλμολογίας
ΩΡΛ
Γυναικολογίας
Έγινε ήδη τηλεφωνική επικοινωνία με τον Διοικητή της 5ης ΥΠΕ κ.Σερέτη για την επείγουσα ανάγκη να επιταχυνθούν οι διαδικασίες προσλήψεων γιατρών στο ΚΥ Τρικάλων. Ο Διοικητής άκουσε προσεκτικά τις ελλείψεις και ανέφερε ότι θα καλέσει στο γραφείο του το προεδρείο για συνεργασία.
Το μείζον πρόβλημα είναι η νεοφιλελεύθερη κυβερνητική πολιτική υγείας της ΝΔ που θέτει σε κινδύνους κατάρρευσης τις Δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και συνολικά το ΕΣΥ. Από τη πλευρά μας θα εντείνουμε τον κοινοβουλευτικό έλεγχο προς το Υπουργείο Υγείας, θα απαιτήσουμε βελτιώσεις και παράλληλα θα παρουσιάζουμε τις εναλλακτικές λύσεις ενίσχυσης και χρηματοδότησης των αναγκών του ΕΣΥ.

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΣΑΚΗΣ – ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia