Συνάντηση της Ζέτας Μακρή με τον Ηλία Τσιαούση για τα εμβολιαστικά κέντρα

Ζέττα Μακρή: «Άρχισε η στελέχωση των εμβολιαστικών κέντρων στην 5η ΥΠΕ – Θέσεις επικουρικών γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού»

Η πρόεδρος της ειδικής μόνιμης επιτροπής περιφερειών και βουλευτής ν. Μαγνησίας κ. Ζέττα Μ. Μακρή ενημερώθηκε από τον Υποδιοικητή της 5η Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδος κ. Ηλία Τσιαούση, ότι, σήμερα, Παρασκευή, 4 Δεκεμβρίου 2020 έχει ξεκινήσει η στελέχωση των εμβολιαστικών κέντρων, προκειμένου να υπάρχει ετοιμότητα λειτουργίας, όταν αυτά ανοίξουν.
Συγκεκριμένα, με ανάρτηση, σήμερα, στην διαύγεια, από την 5η ΥΠΕ, έχει αρχίσει η στελέχωση των θέσεων επικουρικού προσωπικού, με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, ενδεικτικά, του κλάδου ΤΕ διοικητικού / Διοικητικού Λογιστικού στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού, ΔΕ Διοικητικών / Διοικητικών Γραμματέων στο ΚΥ Ζαγοράς και ΤΕ Διοικητικού/ Διοικητικού Λογιστικού στο ΚΥ Αργαλαστής προκειμένου να αρχίσει η κάλυψη των αναγκών των εμβολιαστικών κέντρων.

Ακόμη, για τα υπόλοιπα ζητήματα κάλυψης ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, ήδη, την προηγούμενη Παρασκευή, μέσω του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας, έχει γίνει η απαιτούμενη ενημέρωση για τις εξωτερικές θέσεις επικουρικών γιατρών γενικής παθολογίας και γενικής ιατρικής. Οι γιατροί αυτοί είναι εξαιρετικά απαραίτητοι στα Κέντρα Υγείας Βόλου, Ζαγοράς, Σκοπέλου και στο Περιφερειακό Ιατρείο Αλοννήσου.

Επιπρόσθετα, για την 5η ΥΠΕ, έχουν εγκριθεί 28 θέσεις επισκεπτών νοσηλευτών, εκ των οποίων δύο προορίζονται για την Σκόπελο και την Αργαλαστή (ένας για κάθε κέντρο υγείας). Πλέον αυτών, από την 1η Δεκεμβρίου 2020 μέχρι και την 8η Δεκεμβρίου 2020, στην σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα, που ήδη, λειτουργεί, υπάρχει η δυνατότητα δήλωσης προσωπικού, του ιατρικού κλάδου, του νοσηλευτικού κλάδου, του διοικητικού κλάδου κ.λπ. και, συνεπώς, καλούνται, όσοι επιθυμούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, να συμπληρώσουν τα στοιχεία τους ηλεκτρονικά.

Η κ. Μακρή ευχαρίστησε, θερμά, τον κ. Τσιαούση για την ενημέρωση ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει τους ταχείς ρυθμούς, με τους οποίους προετοιμάζεται η χώρα τόσο για την παραλαβή και αποθήκευση των εμβολίων COVID-19 όσο και για την εξειδικευμένη εκπαίδευση του προσωπικού, που θα στελεχώσει τα εμβολιαστικά κέντρα.

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia