Συνέντευξη Χατζηγάκη για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

Συνέντευξη στο TRT και στον Σωτήρη Πολύζο παραχώρησε ο Μικέλης Χατζηγάκης, Διευθύνων Σύμβουλος της Σουηδικής Hexicon Power, σχετικά με τις «πράσινες» προοπτικές της Ελλάδας που αφορούν την μετάβαση που κάνει η χώρα στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Ο κ. Χατζηγάκης, Επικεφαλής της Σουηδικής εταιρείας στα γραφεία της Αθήνας, τόνισε πως οι αλλαγές στο κομμάτι της ενέργειας είναι δομικές, και δεν αφορούν μόνο τις ενεργειακές εταιρείες αλλά όλους τους κλάδους της οικονομίας, καθώς πλέον αγορές και κοινωνίες θα πρέπει να μάθουν να ζουν και να λειτουργούν μακριά από τα «βρώμικα» ορυκτά καύσιμα.

Επίσης, ο Διευθύνων Σύμβουλος Hexicon Power της υπογράμμισε πως η φύση έχει προικίσει την Ελλάδα με ήλιο, νερό και αέρα. Τα τρία δηλαδή βασικά συστατικά στοιχεία της πράσινης ενέργειας. «Εμείς μπορούμε συντομότερα και πιο αποτελεσματικά από άλλες Ευρωπαϊκές χώρες όχι μόνο να «πρασινίσουμε» αλλά να εξάγουμε και ενέργεια…. και σε αυτή την πορεία μπορούν να δημιουργηθούν χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας για τα νέα τα παιδιά και σημαντική προστιθέμενη αξία στην οικονομία»

Ο κ. Χατζηγάκης θεωρεί πως τα θαλάσσια αιολικά πάρκα που θεσμοθέτησε αυτή η κυβέρνηση θα είναι η ρύθμιση που θα δώσει την μεγαλύτερη ώθηση στην μετάβαση της Ελλάδος στις πράσινες μορφές ενέργειας. Τα πλωτά αιολικά πάρκα εκτός από έργα υψηλής ενεργειακής απόδοσης είναι και τα φιλικότερα προς το περιβάλλον. Δεν κόβουν κανένα δέντρο για να περάσουν, δεν κάνουν καμιά ζημιά στον βυθό ή στην θάλασσα απλά επιπλέουν… και σύμφωνα με μελέτες οι πλωτές πλατφόρμες δημιουργούν τεχνητούς υφάλους που αποτελούν καταφύγιο για τα μικρά ψάρια και ευνοούν την θαλάσσια βιοποικιλότητα. Κατά συνέπεια, έχουν και θετικό αντίκτυπο προς το περιβάλλον».

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia