Συνειδητοποίηση της Ατομικής Ευθύνης και Συνεργασία

Επιμένουμε στη ζωή, παραμένουμε δημιουργικοί αξιοποιώντας όλα τα διαθέσιμα μέσα, εκδίδοντας το 24ο ηλεκτρονικό φύλλο της εφημερίδας μας “Ψηφιακά Δρώμενα”. Ακολουθεί το σημείωμα του αρχισυντάκτη μαθητή της Α’ Λυκείου, Νεκτάριου Τύμπα.

Πώς η δραστηριοποίηση του ατόμου μέσα στην ομάδα επιφέρει απίστευτα αποτελέσματα

Ήταν Τρίτη απόγευμα. Είχα μόλις επιστρέψει στο σπίτι, έπειτα από ένα κουραστικό δίωρο μαθημάτων στο φροντιστήριο. Τότε ήταν που η μητέρα μου, με ενημέρωσε ότι τα σχολεία κλείνουν λόγω ”της εξάπλωσης του κορωνοϊού”· οι ουρανοί άνοιξαν, το σπίτι γέμισε φως και εγώ κατακλύστηκα από χαρά και ενθουσιασμό…Δεν μπορούσα να συνειδητοποιήσω, ότι πλέον θα έχω άπλετο χρόνο για να παίζω, να κοιμάμαι και να διασκεδάζω με τους φίλους μου.

Ωστόσο, τα πράγματα δεν πήραν την τροπή που περίμενα. Μέρα με τη μέρα τα κρούσματα του ιού αυξάνονταν και μαζί με αυτά και οι περιορισμοί που επέβαλε το κράτος στους πολίτες. Τόσο εγώ όσο και οι φίλοι μου, περιορίσαμε τις περιττές εξόδους και τα παιχνίδια φοβούμενοι, κυρίως για την υγεία και την ακεραιότητα των συγγενικών μας προσώπων, που ανήκουν στις ”ευπαθείς ομάδες”, όπως τις αποκαλούν.

Πλέον επικοινωνώ με τους φίλους μου μέσω διαδικτύου. Αναμφίβολα, νιώθουμε όλοι φυλακισμένοι και εγκλωβισμένοι μέσα στα σπίτια μας, σαν το ψάρι μέσα στη γυάλα. Δεν είμαστε πια ελεύθεροι να κυκλοφορούμε έξω, χωρίς κάποιο συγκεκριμένο και σημαντικό λόγο.

Παρόλα αυτά, η μεγαλύτερη ανησυχία μας, είναι μία: Τι θα γίνει στο μέλλον… Βλέποντας καθημερινά συμπολίτες μας να χάνουν τη ζωή τους από τον τρομερό αυτό ιό, ανησυχούμε πολύ. Στις δύσκολες αυτές ώρες, συμφωνήσαμε όλοι να παραμένουμε σπίτι. Είναι το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε για να βοηθήσουμε το σύνολο, την κοινωνία…

Σίγουρα, κάποια στιγμή, θα καταφέρουμε να απαλλαχτούμε από τον COVID-19. Μέχρι τότε όμως, τόσο εγώ όσο και οι συμμαθητές μου, σας συνιστούμε και σας παρακαλούμε να μένετε σπίτι. Αφήστε παράμερα τον εγωισμό σας στις δύσκολες αυτές στιγμές και σκεφθείτε τους συνανθρώπους σας.

Αν συνεργαστούμε όλοι μας, κράτος και κοινωνία, με αγάπη και αλληλοσεβασμό, όλα θα πάνε καλά!!!

Στο 24ο τεύχος της εφημερίδας μας, προβάλουμε ιδιαίτερα τις αρχές της συνεργασίας και της αλληλοβοήθειας. H αδελφοποίησή μας με τη σχολή ΣΑΧΕΤΙ της Νότιας Αφρικής, το πρόγραμμα Προσομοίωσης Οργάνων του Ευρωπαϊκής Ένωσης στο οποίο πήρε μέρος το σχολείο μας, κρύβουν κάτι κοινό:  Μας παρουσιάζουν τη σημαντικότητα της συνεργασίας και της αλληλεπίδρασης των ατόμων. Το ίδιο μήνυμα εκφράζει έμμεσα και ο Νίκος Τοπούζης στο ιστορικό του μυθιστόρημα (ανάλυση στη σελίδα 15).

     Παράλληλα, στα Ψηφιακά Δρώμενα, μοιραζόμαστε μαζί σας την ενδιαφέρουσα συνέντευξη με τον Δρ. Γρηγορίου με καταγωγή από τα Τρίκαλα, πρόεδρο του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, θίγουμε ενδιαφέροντα θέματα, όπως η μετανάστευση, η ρύπανση των θαλασσών, οι πυρκαγιές στην Αυστραλία, η λειτουργία της Νομικής Υπηρεσίας στην Ευρώπη και πολλά άλλα.

Σας ευχόμαστε λοιπόν καλή ανάγνωση μέσα από την ιστοσελίδα του σχολείου μας: http://6lyk-trikal.tri.sch.gr 

  Οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί: 

– Αραμπατζή Θεανώ, ΠΕ06

– Μπάνος Δημήτρης, ΠΕ86

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia