Συνεργασία Δ. Τρικκαίων – Συλλόγου Πολυτέκνων για τη στήριξη της πολύτεκνης οικογένειας

Τη στήριξη της πολύτεκνης οικογένειας από τον Δήμο Τρικκαίων συζήτησαν το μεσημέρι της Παρασκευής 19 Νοεμβρίου 2021 οι εκπρόσωποι του Συλλόγου Πολυτέκνων Τρικάλων με τον Δήμαρχο Τρικκαίων. Επισκέφθηκαν τον κ. Παπαστεργίου στο γραφείο του και σε συνέχεια προηγούμενων συναντήσεων και συζητήσεων, με στόχο τη συμβολή του Δήμου στην ελάφρυνση της πολύτεκνης οικογένειας, τέθηκε σειρά θεμάτων.
Συγκεκριμένα, συζητήθηκε η αύξηση του εισοδηματικού ορίου για τη ΔΕΥΑΤ (οι πολύτεκνοι ελαφρύνονται κατά 50%), η έκπτωση στα δημοτικά τέλη και η αύξηση του αριθμού των πολύτεκνων οικογενειών στο πρόγραμμα ΤΕΒΑ.
Ο κ. Παπαστεργίου έκανε μια μικρή αναδρομή στα όσα «αυτονόητα», όπως τόνισε, έκανε ήδη ο Δήμος Τρικκαίων για τους πολύτεκνους (μειώσεις λογαριασμών, γραφεία Συλλόγου κ.α.).
Ανέφερε ότι τα ζητήματα σχετικά με τη ΔΕΥΑΤ θα συζητηθούν σε συνεργασία με τον Σύλλογο και με βάση τις υπάρχουσες περιπτώσεις.
Ενώ για το ζήτημα των δημοτικών τελών, σημείωσε πως η θετική στάση θα πρέπει να συνοδευτεί και από μια ειδικότερη αναλογιστική εξέταση των ποσών, ειδικά με δεδομένη την οικονομική κατάσταση λόγω πανδημίας. Οι τελικές αποφάσεις, σε συνεργασία πάντα με τον Σύλλογο Πολυτέκνων, θα συζητηθούν και θα ληφθούν σε νέα συνάντηση.
Για το δε ΤΕΒΑ υπήρξε θετική απάντηση από τον Δήμο Τρικκαίων, όπως τόνισε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας, Νίκος Σακκάς.
Έγινε, επίσης, μια συνολικότερη συζήτηση για το ζήτημα της υπογεννητικότητας στη χώρα, με τον Δήμαρχο Τρικκαίων να το χαρακτηρίζει ως «το μεγαλύτερο πρόβλημα αυτή τη στιγμή στη χώρα». Εθεσε, δε, επί τάπητος, την ανάγκη να εξεταστεί συνολικότερα το πρόβλημα, με την εξεύρεση και νέων τρόπων ενίσχυσης των πολιτών, είτε πολύτεκνων είτε και νέων ζευγαριών.
Στη συνάντηση παραβρέθηκανο αντιπρόεδρος του Μουσείου Τσιτσάνη, Μιχάλης Λάππας, και εκ μέρους του Συλλόγου ο πρόεδρος κ. Κων/νος Βήτας, ο γενικός γραμματέας κ. Αθαν. Παπαχρήστος, ο ταμίας κ. Σωτ. Μπαϊρακτάρης και το μέλος κ. Θωμάς Μπαλκίζας.

Από το γραφείο Τύπου

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia