Συνεργασία Εμπορικού Συλλόγου Πύλης με Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θεσσαλίας

Με ιδιαίτερη χαρά και τιμή υποδεχθήκαμε την προηγούμενη Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θεσσαλίας στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Πύλης.

Ο λόγος της επίσκεψης ήταν η από κοινού συνεδρίαση με το ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Πύλης η οποία πραγματοποιήθηκε παρουσία του Δημάρχου Πύλης κ.Κωνσταντίνου Μαράβα.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις εξαιτίας της πληθωριστικής και ενεργειακής κρίσης που μαστίζει τη χώρα και προτάθηκαν μέτρα που πρέπει να ληφθούν άμεσα ώστε να δοθεί
ανάσα για την επιβίωση τους, στο δύσκολο χειμώνα που έρχεται.

Συγκεκριμένα αποφασίστηκε η Ομοσπονδία να εντείνει τις πιέσεις προς το αρμόδιο Υπουργείο Οικονομικών για την αποδοχή και υλοποίηση των παρακάτω αιτημάτων:

  • άμεση κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος χωρίς προϋποθέσεις.
  • άμεση θεσμοθέτηση και εφαρμογή του ειδικού ακατάσχετου επαγγελματικού λογαριασμού.
  • θέσπιση αφορολόγητου ορίου για τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες όπως και στους μισθωτούς.

Με την σπουδαία αυτή ευκαιρία της παρουσίας του ΔΣ της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θεσσαλίας στην κωμόπολη μας, αναπτύχθηκαν θέματα που αφορούν και την τοπική επιχειρηματικότητα.

Ειδικότερα αναφερθήκαμε:
-στην αναγκαιότητα κατασκευής ενός ακόμα κόμβου επί του νέου περιφερειακού ώστε να είναι πιο προσβάσιμα το κέντρο και η αγορά της Πύλης.
-στην επείγουσα ανάγκη αντικατάστασης των αυτόματων μηχανημάτων ΑΤΜ’s των τραπεζών λόγω παλαιάς τεχνολογίας και ελαττωματικής λειτουργίας.
-στη σημασία δημιουργίας,σε συνεργασία με το Δήμο,
ενεργειακών κοινοτήτων οι οποίες θα λύσουν σε μεγάλο βαθμό το σοβαρό πρόβλημα του ενεργειακού κόστους των επιχειρήσεων.

Η έμπρακτη στήριξη από την Ομοσπονδία και το μήνυμα που λαμβάνουμε με την παρουσία τους και τη συνεδρίαση στην Πύλη είναι ελπιδοφόρα. Επιβεβαιώνεται η μέχρι τώρα άριστη συνεργασία μας και αναμένουμε με την από κοινού διεκδίκηση των παραπάνω δίκαιων αιτημάτων να ικανοποιηθούν τα μέλη μας και να βελτιωθεί η επιχειρηματικότητα στην περιοχή.

με τιμή,
το ΔΣ

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia