Συνεργασία του Μουσικού Σχολείου Τρικάλων με το 10ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων

https://webmail.trikalafocus.gr/?_task=mail&_mbox=INBOX&_uid=26027&_part=3&_action=get&_extwin=1&_framed=1&_mimewarning=1&_embed=1

Καθηγητές του Μουσικού Σχολείου Τρικάλων, μαθητές του 10ου Δημοτικού σχολείου Τρικάλων με την πολύτιμη βοήθεια και οδηγίες των δασκάλων τους συνεργάστηκαν για την εκδήλωση μνήμης για το Πολυτεχνείο του ‘73. Μια εκδήλωση στην οποία εναλλάσσονταν ολιγόλεπτα σκετς, βασισμένα σε πλήθος πηγών και κειμένων από την Ντενεκεδούπολη μέχρι το «Εγκώμιο Διαλεκτικής» του Μπ. Μπρεχτ, τραγούδια του Θεοδωράκη, Λοΐζου, Χατζιδάκι, εικόνες και βίντεο από την εξέγερση του Νοέμβρη του 1973 και τα χρόνια της δικτατορίας. Μια γιορτή για το Πολυτεχνείο που κατάφερε να ενημερώσει τους μικρούς μαθητές, που έθεσε ερωτήματα για τη δημοκρατία και τη διαφορά της με τη δικτατορία, που προκάλεσε συγκίνηση, χαμόγελο και περηφάνια για τους μικρούς μαθητές και τους δασκάλους τους. Επρόκειτο για μια πολύ καλά οργανωμένη εκδήλωση που προκάλεσε αναστοχασμό για το τώρα και σεβασμό για το τότε. Οι μαθητές της Ε’ Δημοτικού εντυπωσίασαν για την σπιρτάδα τους και την άριστη προετοιμασία τους. Απόδειξη ότι κατάφεραν να κατακτήσουν το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων θεατών από την αρχή μέχρι και το τέλος της γιορτής. Μια παράσταση γεμάτη τροφοδοτικό λόγο, εικαστική κίνηση, ωραία σκηνικά και μουσική. Τη γιορτή επιμελήθηκαν σκηνοθετικά η Κατερίνα Βασδέκη και γενικά ο Ζώης Βασίλειος και η Καραγκούνη Κωνσταντίνα, όλοι εκπαιδευτικοί του 10ου Δημοτικού Σχολείου. Τη μουσική πλαισίωσαν με πλήθος τραγουδιών οι μαθητές της Στ’ Δημοτικού υπό την επιμέλεια και διδασκαλία της μουσικού του Δημοτικού σχολείου Μαίρης Λαμπρίδη. Στην μουσική συνέπραξαν οι μουσικοί του Μουσικού Σχολείου Τρικάλων ο υποδιευθυντής Παρασκευάς Πλακιάς,  και οι καθηγητές μουσικής του σχολείου: Γιάννης Καρακαλπακίδης, Χρήστος Κιτσόπουλος, Νίκος Κοφίνας, Γεώργιος Κουβέλας, Γιώργος Παππάς, Στέφανος Σεκέρογλου και η Ειρήνη Τσερώνη.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού μας κ. Χρήστος Τρικάλης καθώς και η διευθύντρια του Μουσικού Σχολείου Τρικάλων Βασιλική Λύτρα. Ευχαριστούμε τη διευθύντρια του 10ου Δημοτικού Σχολείου κ. Μαρία Χασιώτη για τη φιλοξενία που μας προσέφερε.

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia