Συνεργασία 5ου Γυμνασίου – ΕΝΕΓΥΛ: ” Όλοι έχουμε φωνή – όλοι είμαστε ίσοι και διαφορετικοί.”

Στο πλαίσιο συνεργασίας του 5ου Γυμνασίου Τρικάλων με το Ενιαίο Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο Τρικάλων (ΕΝΕΓΥΛ), της παραπάνω δράσης και του μαθήματος «Εργαστήρια Δεξιοτήτων» με θέμα την αναπηρία, στις 12 Μαΐου επισκέφτηκε το σχολείο μας ο μαθητής Γ.Π. του ΕΝΕΕΓΥΛ Τρικάλων κατόπιν πρόσκλησης του 5ου Γυμνασίου. Ο μαθητής προσήλθε συνοδευόμενος από την μητέρα του και τον υποδιευθυντή του ΕΝΕΓΥΛ κ. Γιάννη Παπαπολύκαρπο.


Στη διάρκεια της επίσκεψης υλοποιήθηκε βιωματική δράση, στην οποία ο μαθητής διηγήθηκε μερικές ιστορίες που ο ίδιος δημιούργησε. Ακολούθησε συζήτηση, διάδραση με τους μαθητές της Γ’ τάξης και ανταλλαγή συναισθημάτων και εντυπώσεων που προερχόταν από την αφήγηση.


Στη συνέχεια μαθητές του 5ου Γυμνασίου είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν το ΕΝΕΓΥΛ, να περιηγηθούν στους χώρους του σχολείου και να συναναστραφούν με τους μαθητές/τριες του σχολείου. Συνομίλησαν μαζί τους, έπαιξαν μαζί τους στην αυλή του σχολείου «μπότσα», διασκευασμένη μορφή αθλήματος σχεδιασμένη για άτομα με αναπηρία. Έτσι, για άλλη μια φορά το 5ο Γυμνάσιο Τρικάλων συνέχισε την πορεία του “στο δρόμο” της συνεκπαίδευσης, συμπερίληψης και συνεργασίας με διαφορετικές εκπαιδευτικές δομές Ειδικής Αγωγής.


Ευχαριστούμε πολύ τους εκπαιδευτικούς του ΕΝΕΕΓΥΛ κ. Αθανασία Τσακίρη, κ. Βιργινία Λίνου, νοσηλεύτρια, τον υποδιευθυντή κ. Γιάννη Παπαπολύκαρπο, την διευθύντρια του ΕΝΕΕΓΥΛ κ. Σωτηρία Παπανικολάου καθώς και τα υπέροχα παιδιά του ΕΝΕΕΓΥΛ που μάς υποδέχτηκαν θερμά και μας εξέφρασαν την αγάπη τους και την εκτίμησή τους.
Επίσης συγχαίρουμε τους μαθητές/τριες του σχολείου μας για το ενδιαφέρον τους για συμμετοχή σε τέτοιου είδους δράσεις και ευχαριστούμε τους εκπαιδευτικούς του σχολείου κ. Διατσίγκο, κ. Κουκούδα και κ. Στουκογεώργου που οργάνωσαν αυτές τις δράσεις οι οποίες συμβάλλουν ουσιαστικά στην ανάπτυξη δεξιότητων ενσυναίσθησης και χτίζουν σχέσεις εμπιστοσύνης στην ομάδα.

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia