Συντηρεί το οδικό δίκτυο των Δήμων Μετεώρων και Τρικκαίων η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Ένα νέο οδικό έργο που αφορά τη συντήρηση και ασφαλτόστρωση του οδικού δικτύου σε περιοχές του Δήμου Μετεώρων και του Δήμου Τρικκαίων αρχίζει να υλοποιείται  το επόμενο διάστημα καθώς υπογράφεται η σύμβαση του έργου. Το έργο είναι προϋπολογισμού 500.000 ευρώ και χρηματοδοτείται από πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

 «Οι τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας Θεσσαλίας έχουν καταγράψει και επισημάνει επικίνδυνες θέσεις που χρήζουν παρέμβασης στο οδικό δίκτυο της Π.Ε. Τρικάλων. Σε συνεργασία με τον Αντιπεριφερειάρχη Χρήστο Μιχαλάκη, τους Περιφερειακούς Συμβούλους και τις υπηρεσίες μας σχεδιάζουμε και υλοποιούμε χρήσιμα έργα για τους πολίτες. Μέλημά μας είναι η ασφάλεια της μετακίνησης των πολιτών και της μεταφοράς εμπορευμάτων, η μείωση της επικινδυνότητας αλλά και των επιπτώσεων τόσο στην οικονομική όσο και στην κοινωνική ζωή του τόπου» τονίζει σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.. 

Τεχνικό αντικείμενο του έργου είναι:

Στο έργο περιλαμβάνονται εργασίες συντήρησης του ασφαλτοτάπητα  του οδικού δικτύου αρμοδιότητας συντήρησης της Π.Ε. Τρικάλων, σε περιοχές του Δήμου Μετεώρων και του Δήμου Τρικκαίων, προς  εξασφάλιση ομαλής και ασφαλούς κυκλοφορίας στο οδικό δίκτυο.

Πρόκειται να  εκτελεστούν οι παρακάτω εργασίες ασφαλτικών στα  τμήματα που θα υποδειχθούν από την Υπηρεσία:

  • Απόξεση (φρεζάρισμα) ασφαλτικού οδοστρώματος όπου απαιτείται.
  • Κατασκευή ασφαλτικής στρώσης κυκλοφορίας 
  • Αποκατάσταση των βλαβών των ασφαλτικών στρώσεων του οδοστρώματος, όπου απαιτείται

Οι ακριβείς θέσεις εκτέλεσης των εργασιών θα υποδειχθούν από την υπηρεσία κατά μήκος του  οδικού δικτύου στην περιοχή του Δήμου Μετεώρων και του Δήμου Τρικκαίων, αρμοδιότητας συντήρησης της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων.

Όλες οι εργασίες θα γίνουν με βάση τα συμβατικά τεύχη και τις ισχύουσες προδιαγραφές και διατάξεις όπως αυτές αναφέρονται και στην Ειδική Συγγραφή Υποχρεώσεων.

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia