ΣΥΡΙΖΑ – Τρίκαλα: Από το αλαλούμ στο φιάσκο και στο βλέποντας και κάνοντας

Το απόλυτο αλαλούμ επέφερε στον οδοντιατρικό κλάδο η απόφαση της κυβέρνησης Μητσοτάκη για τεστ στους ασθενείς των ιατρείων. 

Καταδεικνύοντας  έτσι ένα ολόκληρο κλάδο επαγγελματιών υγείας ως υπεύθυνους για διασπορά του Covid 19, ενώ τόσο στην εγχώρια όσο και στη διεθνή βιβλιογραφία δεν αναφέρεται ούτε ένα περιστατικό διασποράς από οδοντιατρείο. 

Η στοματική υγεία των Ελλήνων βρίσκεται μεταξύ των τελευταίων θέσεων των χωρών της Ε.Ε ως επακόλουθο της μακροχρόνιας οικονομικής κρίσης, άρα ένα ακόμη έξτρα κόστος λειτουργεί αποτρεπτικά στην προσέλευση των ασθενών στα ιατρεία χειροτερεύοντας έτσι την ήδη κακή στοματική υγεία των Ελλήνων.           

Στο φιάσκο των μονοκλωνικών αντισωμάτων, από το Νοέμβρη του 2020 από το βήμα της βουλής ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ ζητάει επίμονα από την κυβέρνηση να φέρει τα φάρμακα, ενώ η κυβέρνηση απαντούσε με ειρωνεία και απαξίωση και έπρεπε να περάσει σχεδόν ένας χρόνος για να μας πει ότι τις επόμενες μέρες θα φέρει τροπολογία στη βουλή για την προμήθεια των μονοκλωνικών.

Στο βλέποντας και κάνοντας η κυβέρνηση στο χώρο των δημόσιων Νοσοκομείων, εν μέσω ενός 4ου επιδημικού κύματος, δεν έχει κάνει προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, αντίθετα έβγαλε σε αναστολή εργασίας υγειονομικούς  που δεν εμβολιάστηκαν.

Οι υγειονομικοί ακόμη περιμένουν την ένταξη τους στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.

Αλλά και τι να το κάνουν ανταμείφθηκαν με τα παλαμάκια της Μαρέβας…

Τέλος, απαράδεκτη η απόφαση της Ιατρικής Αθηνών να κοπούν από τα πανεπιστημιακά νοσοκομεία τα περιστατικά Covid, μια απόφαση που προσβάλει τη μεγάλη πλειοψηφία των πανεπιστημιακών ιατρών, αφαιρώντας έτσι από το σύστημα κλίνες και έμπειρο επιστημονικό προσωπικό.

Το σύστημα υγείας έχει σημαντικό πρόβλημα στο να συνδυάσει την φροντίδα ασθενών με κορονοϊό και όλες τις υγειονομικές ανάγκες των ανθρώπων και δεν πρέπει να επιτραπεί η μονομέρεια του συστήματος στην αιχμή του 4ου κύματος.

Πρέπει να βρεθεί μια ισορροπία ανάμεσα στην τακτική λειτουργία του συστήματος υγείας και την φροντίδα Covid, για να γίνει αυτό πρέπει να μπούνε όλες οι υγειονομικές δυνάμεις στη μάχη και να υπάρξει κατανομή όγκου περιστατικών και στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα, δεν μπορούν τα μεγάλα ιδιωτικά θεραπευτήρια να είναι εκτός του σχεδιασμού του υπουργείου.   

Τμήμα Υγείας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Τρικάλων

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia