Σχολή Γονέων από τον Σύλλογο Γονέων και κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Πηγής.

 

Πώς  λειτουργώ στον « ΓΟΝΕΪΚΟ ΜΟΥ ΡΟΛΟ; »

Τι προβλήματα καλείται να αντιμετωπίσει ένας γονιός σήμερα;

H Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Πηγής πραγματοποιεί Σχολή Γονέων, η οποία περιλαμβάνει 12 δίωρα εργαστήρια τα οποία θα πραγματοποιούνται κάθε Πέμπτη, 18:00-20:00 στον χώρο του Σχολείου.

Η Σχολή Γονέων έχει ως στόχο να υποστηρίξει τους γονείς στο σύνθετο ρόλο τους, προσφέροντάς τους γνώσεις και ευκαιρίες για προβληματισμό και ανταλλαγή εμπειριών. Οι γονείς θα κληθούν να αναρωτηθούν σε ερωτήματα όπως:

  • πόσο αποτελεσματικός είμαι στο ρόλο μου;
  • ποιο ρόλο διαδραματίζω στη διαμόρφωση της προσωπικότητας του παιδιού;

Συγκεκριμένα θα γίνει διερεύνηση θεμάτων σχετικά με την ανατροφή και εκπαίδευση των παιδιών, θα αναδειχθούν οι συνηθέστεροι  γονεϊκοί τύποι,  και πως αυτοί επηρεάζουν τη διαμόρφωση της προσωπικότητας του παιδιού.

Ακόμη, θα γίνει διερεύνηση  και ανάδειξη των ψυχικών, κοινωνικών, πνευματικών και άλλων αναγκών των παιδιών για κάθε στάδιο ανάπτυξης, με στόχο την βελτίωση των δεξιοτήτων των γονέων έτσι, ώστε να μπορούν να υποστηρίζουν τα παιδιά στο μεγάλωμά τους, γεγονός που αποτελεί μια από τις βασικότερες και σημαντικότερες αποστολές στη ζωή μας!

       …τελικά… αποτελεσματικός  γονιός γεννιέσαι…. ή  γίνεσαι…..

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia