Σχολεία από Αλεξανδρούπολη μέχρι Χανιά εκδράμουν στα Τρίκαλα

Συνεχίζονται όλη την άνοιξη οι επισκέψεις – εκδρομές επιμορφωτικού και  πολιτιστικού περιεχομένου από σχολεία όλης της χώρας στον Δήμο Τρικκαίων.

Το περασμένο τριήμερο, σημαδιακή ήταν η επίσκεψη δύο σχολείων από τις δύο άκρες της χώρας στο κέντρο της Ελλάδας.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες με τους/τις εκπαιδευτικούς από το 2ο ΕΠΑΛ Αλεξανδρούπολης και το Λύκειο Κολυμβαρίου Χανίων επισκέφθηκαν και το Δημαρχείο Τρικκαίων.

Εκεί, ενημερώθηκαν από τον ειδικό σύμβουλο του Δ. Τρικκαίων κ. Θανάση Μιχαλάκη, για ζητήματα καινοτομίας, τεχνολογικών εφαρμογών και δράσεων που υλοποιούνται στα Τρίκαλα.

Η συζήτηση περιστράφηκε σε θέματα ενδιαφέροντος των μαθητών/τριών, είτε σχετιζόμενα με αγροδιατροφικά ζητήματα (smart farming, Σχέδιο Ασκληπιός) είτε με πολιτιστικά (Τσιτσάνη, τρικαλινοί καλλιτέχνες, μουσική παράδοση).

Μεγάλο τμήμα των παρουσιάσεων αφορούσε σε θέματα τεχνολογίας, με τις δράσεις για το Smart Trikala, στο πλαίσιο της σύγχρονης πόλης που προωθεί ο Δήμος Τρικκαίων.

Επίσης, έγινε συζήτηση για την ιστορία της πόλης, ενώ το σχολείο των Χανίων ασχολήθηκε ειδικότερα με θέματα Εθνικής Αντίστασης και προσώπων που έπαιξαν σημαντικό ρόλο σε αυτή, και συνδέονται με τα Τρίκαλα.

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia