Σωματεία- Φορείς Νομού Τρικάλων Καλούμε σε κινητοποίηση στο Nοσοκομείο Τετάρτη 10 Απρίλη στις 10.30 το πρωί (κεντρική είσοδο)

Τα Σωματεία-Φορείς του κινήματος στο Νομό μας, σε συνέχεια της κοινής μας δράσης για τα οξυμένα προβλήματα στην υγεία, μετά την σύσκεψη που έγινε στις 5 Μαρτίου 2019, καλούμε σε μαζική συμμετοχή τους εργαζόμενους, συνταξιούχους, επαγγελματοβιοτέχνες, αγρότες, τη νεολαία, όλο το λαό της περιοχής μας, να απαιτήσουμε λύσεις σε υπηρεσίες
υγείας, πρόληψης και θεραπείας, που έχουν ανάγκη οι λαϊκές
οικογένειες στο νομό Τρικάλων. Ζούμε και εργαζόμαστε σε μια περιοχή, όπου οι δημόσιες μονάδες υγείας δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες μας. Οι τεράστιες ελλείψεις αντικειμενικά μας οδηγούν
να βάζουμε το χέρι στην τσέπη για να πληρώνουμε για υπηρεσίες υγείας που έχουμε ανάγκη και δικαιούμαστε.
Όλοι μας πληρώνουμε διπλά και τρίδιπλα για τα στοιχειώδη την ίδια ώρα που μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες και ιδιωτικοί όμιλοι υγείας έχουν τεράστια κέρδη. Στο νομό μας όλο και περισσότερο μειώνονται και υποβαθμίζονται οι δημόσιες υπηρεσίες υγείας στην πρόληψη, θεραπεία και αποκατάσταση της υγείας μας.Το ζήτημα της Υγείας – Πρόνοιας είναι θέμα που αφορά την ζωή ολόκληρης της εργατικής τάξης. Είναι ζήτημα που αφορά τα σπίτια μας, τα παιδιά μας, κάθε εργάτη και εργάτρια, συνταξιούχο απόμαχο της δουλειάς. Να μπει τώρα τέλος στις μπίζνες και στην κερδοσκοπία που γίνεται στις πλάτες μας.

Εμείς οι εργαζόμενοι, ξέρουμε πολύ καλά το αβάσταχτο κόστος που έχουν φορτώσει στις πλάτες μας, τους περιορισμούς που έχουμε στην πρόσβαση σε αξιοπρεπή υπηρεσίες Υγείας, τη δραματική κατάσταση με την οποία έρχεται σε επαφή όπως αναγκαστεί να προσφύγει στις δομές Υγείας.
Θα διαδηλώσουμε την στήριξή μας και την αλληλεγγύη μας στους εργαζόμενους του νοσοκομείου, που ανεξάρτητα το πόστο τους, βιώνουν καθημερινά την εντατικοποίηση της
εργασίας τους, στους εργαζόμενους που εργάζονται με ατομικές συμβάσεις, ελαστικές μορφές εργασίας και σε εργολάβους.
Στο Νοσοκομείο του νομού μας με το μειωμένο προσωπικό σε Γιατρούς, Νοσηλευτές και παραϊατρικό, δεν επαρκούν να στελεχώσουν κλινικές, τομείς, ώστε να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες του νομού μας, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες όλων των εργαζομένων στο Νοσοκομείο.

Πιο συγκεκριμένα διεκδικούμε:

 Άμεσα να προσληφθούν Γιατροί των ειδικοτήτων: Πνευμονολόγοι- ΩΡΛ- Ουρολόγοι-
Παιδίατροι- Νεογνολόγοι- Γυναικολόγοι- Δερματολόγος-Νευρολόγος-Νεφρολόγοι-Παθολόγοι.
 Για την πλήρη κάλυψη λειτουργίας των αντίστοιχων αναγκών Εφημέρευσης-καθημερινής λειτουργίας των αντίστοιχων κλινικών και τμημάτων.: Πρόσληψη Ακτινολόγων για την κάλυψη της λειτουργίας του «Μαγνήτη – Μαστογράφου- Αξονικού»
 Άμεσα προσλήψεις ειδικών γιατρών για το ΤΕΠ, για την έναρξη της αυτόνομης λειτουργίας.
 Στα Κέντρα Υγείας του Νομού, ΑΜΕΣΑ προσλήψεις Γιατρών ειδικοτήτων:
Μικροβιολόγους- Παιδίατρους-Ορθοπεδικούς-Καρδιολόγους κ.λπ .ενώ και τα 3 Κ.Υ.αδυνατούν να πραγματοποιήσουν στοιχειώδεις απεικονιστικές και εργαστηριακές εξετάσεις. Άμεσα πρόσληψη μόνιμου προσωπικού καθαριότητας και φύλαξης.Τίποτα δεν έχει λυθεί.Συνεχίζουμε λοιπόν τον αγώνα για δομές Υγείας που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες μας, πλήρως στελεχωμένες και εξοπλισμένες.

Επιμένουμε στο πλαίσιο πάλης και τα αιτήματα που έχουμε καταθέσει και συνδιαμορφώσει τα σωματεία, Σύλλογοι, Φορείς του κινήματος στο Νομό μας. Συνεχίζουμε με πολύμορφες δραστηριότητες μέχρι να ικανοποιηθούν οι δίκαιες διεκδικήσεις του λαού στο νομό Τρικάλων. Παλεύουμε για την κάλυψη των αναγκών μας.
Διεκδικούμε:
 Άμεση κάλυψη των τεράστιων ελλείψεων σε μόνιμο προσωπικό, Γιατροί, Νοσηλευτές,Παραϊατρικό, Τεχνικό και Διοικητικό προσωπικό
 Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους που εργάζονται με ατομικές συμβάσεις. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. Καμία απόλυση επικουρικού ή συμβασιούχου
 Έξω οι εργολάβοι από το Νοσοκομείο(Τραπεζαρία-Μαγειρεία-Πλυντήρια)
 Άμεσα πρόσληψη Γιατρών εργασίας σε όλους τους χώρους δουλειάς.
 Άμεσα να αποκατασταθεί με σύγχρονο Ιατρικό- Τεχνολογικό εξοπλισμό, Ακτινολογικά-Μικροβιολογικά εργαστήρια των Κ.Υ. του Νομού.
 Επαρκής και αυξημένη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό προς όλες τις Δημόσιες Δομές Υγείας για τον απαραίτητο ιατρικό, υλικοτεχνικό, μηχανολογικό και λοιπό εξοπλισμό.
 Να μην επιβαρυνθούν τα ασφαλιστικά μας ταμεία με τη λεγόμενη
ανταποδοτικότητα για την κερδοφορία στην υγεία.
 Δωρεάν εξετάσεις, φάρμακα και θεραπείες σε όλους ανεξάρτητα από την ασφαλιστική τους ικανότητα, χωρίς λίστες αναμονής και ουρές.
 Αντί να μετακινούν γιατρούς και προσωπικό για να μπαλώνουν προσωρινά τις μόνιμες τεράστιες τρύπες του δημόσιου συστήματος υγείας, να μετακινήσουν κονδύλια από τις φοροαπαλλαγές των εφοπλιστών και τους ΝΑΤΟϊκούς εξοπλισμούς.
 Καθολικό Δημόσιο και Δωρεάν Σύστημα Υγείας-Πρόνοιας με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης.
 Εφαρμογή προγραμμάτων πρωτογενούς πρόληψης και αγωγής Υγείας. Ανάπτυξη προγραμμάτων έγκαιρης παρέμβασης, με δίκτυο δημόσιων, δωρεάν στεγνών θεραπευτικών προγραμμάτων, με στόχο τη δημιουργία ενός στεγνού προγράμματος στο νομό μας.
Η Υγεία αποτελεί κατοχυρωμένο λαϊκό δικαίωμα και πρέπει να παρέχεται από το κράτος σε όλους, πλήρως και δωρεάν, χωρίς καμία επιχειρηματική δράση ώστε να μη μετατρέπεται σε εμπόρευμα.

ΣΩΜΑΤΕΙΑ-ΣΥΛΛΟΓΟΙ- ΦΟΡΕΙΣ Ν.ΤΡΙΚΑΛΩΝ

  1. ΕΝΩΣΗ ΓΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ & Κ.Υ. Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ
  2. ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ «ΓΑΛΑ-ΤΡΟΦΙΜΑ-ΠΟΤΑ»
  3. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΟΓΙΣΤΩΝ & ΒΟΗΘΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ
  4. ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Γ.Ν.ΤΡΙΚΑΛΩΝ
  5. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Κ.Υ.- πρώην ΠΕΔΥ- Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ
  6. ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ
  7. ΣΩΜΑΤΕΙΟ Ε.Β.Ε. ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ
  8. ΣΩΜΑΤΕΙΟ Ε.Β.Ε. ΦΑΡΚΑΔΟΝΑΣ
  9. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ(μέλος της ΟΓΕ)
    10 .ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
    11 .ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ Ι.Κ.Α.
    12 .ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ
    13 .ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΤΑΕ-ΕΜΠΟΡΩΝ
    14 .ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΟΑΕΕ-ΤΕΒΕ
    15 .ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΟΑΕ- ΤΣΑ
    16 ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΨΥΚΤΙΚΩΝ
    17 .ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΠΙΠΛΟΠΟΙΩΝ & ΞΥΛΟΥ

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia