Site icon trikalafocus.gr

Σωματεία & Φορείς τίμησαν την Ημέρα της Γυναίκας στα Τρίκαλα

Με σύνθημα «Σπάμε τις αλυσίδες της σιωπής, της εκμετάλλευσης, της ανισοτιμίας – Χτίζουμε “ασπίδα προστασίας” απέναντι στη βία κάθε μορφής σε βάρος των γυναικών μέσα από την κοινή αγωνιστική μας δράση, τη συλλογικότητα, την αλληλεγγύη!

Πραγματοποιήθηκε  η συγκέντρωση στην Πλ.ΡΗΓΑ ΦΑΙΡΕΟΥ στα Τρίκαλα, που οργανώθηκε από Εργατικά Σωματεία, Συλλόγους και Φορείς του μαζικού κινήματος  Ν. Τρικάλων.

    Στην συγκέντρωση χαιρέτησαν η Κων/να Παπή πρόεδρος του Σωματείου Ιδιωτ. Υπαλλήλων Τρικάλων, η Ουρανία Παπαζεύκου αντιπρόεδρος της ΕΛΜΕ Τρικάλων,  έγινε η κεντρική ομιλία από την Ειρήνη Πετράκη πρόεδρος του συλλόγου γυναικών  Τρικάλων.  Πριν την συγκέντρωση είχαν προηγηθεί μια σειρά παρεμβάσεις στο νομό σε εργασιακούς χώρους, όπως στο Νοσοκομείο  από την Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων Νοσοκομείου και Κ.Υ. και το Σύλλογο Γυναικών, με σκοπό να αναδείξουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενες,  σε εργαζόμενες στα Εμπορικά καταστήματα και σε Σούπερ Μάρκετ από το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων, σε εργαζόμενες σε Γαλακτοβιομηχανίες  & Τροφίμων από το Συνδικάτο ¨Γάλακτος Τροφίμων & Ποτών.

    Από την συγκέντρωση  τα Σωματεία- Σύλλογοι και Φορείς του κινήματος, με την συλλογική διεκδίκηση στον αγώνα, εκφράσανε έμπρακτα την αλληλεγγύη και  τη συμπαράστασή τους στις οικογένειες που επλήγησαν από τον καταστροφικό σεισμό στην Περιοχή της  Φαρκαδόνας, στα χωριά Ζάρκο-Γριζάνο  Τρικάλων και στην περιοχή Καλαμπάκας στα χωριά Φλαμπουρέσι -Λογγά- Μαυρέλι, καθώς και στην περιοχή της Λάρισας  Ελασσόνας, Τυρνάβου, Δαμασίου, όπου και οργανώνουν  συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πληγέντες στα χωριά όπου είναι ανάγκη.

    Στην συγκέντρωση  τονίστηκε  από τους εκπροσώπους των σωματείων και Φορέων μεταξύ  άλλων, 

Δυναμώνουμε τη “φωνή” μας:

    Aπέναντι στην επίθεση της εργοδοσίας. Χιλιάδες γυναίκες βρίσκονται σε καθεστώς αναστολής, απολύθηκαν. Για την κατάσταση που επικρατεί στα Νοσοκομεία, στις δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, με ένα δημόσιο σύστημα Υγείας της “μιας νόσου”, υποστελεχωμένο, στο οποίο οι υγειονομικοί- άνδρες και γυναίκες- δίνουν τη μάχη χωρίς τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και εξοπλισμό. Για τη μετατροπή των χώρων δουλειάς, των σχολείων, σε χώρους διασποράς του ιού, λόγω της έλλειψης των αναγκαίων μέτρων προστασίας με ευθύνη του κράτους και της εργοδοσίας. Για την ανασφάλεια των χρεών, των απλήρωτων λογαριασμών και με την αγωνία των πλειστηριασμών της λαϊκής κατοικίας για τους αυτοαπασχολούμενους/ες. Για την επίθεση στα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών μας,.που τόσους μήνες  τα σχολεία και οι σχολές παραμένουν “ανοχύρωτα”.

Δε θα μας κλείσουν το στόμα με την αστυνομία και την τρομοκρατία!

    Στα νέα μέτρα που ετοιμάζουν  για να μας εκμεταλλεύονται πιο άγρια οι επιχειρηματικοί όμιλοι, όπως το  χτύπημα  στη συνδικαλιστική δράση, στο δικαίωμα των διαδηλώσεων, η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι κυβερνήσεις δεν υπολογίζουν τις ζωές μας. Απέναντι στην εργοδοτική και κρατική βία με την κοινή μας δράση,  δίνουμε βροντερή απάντηση με τους μαζικούς, μαχητικούς αγώνες μας! 

Ακλούθησε πορεία στο κέντρο της πόλης, με παλμό και συνθήματα, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας.

Το αγωνιστικό  μήνυμα  της 8 Μάρτη, φωτίζει στις σύγχρονες συνθήκες την κοινή μας πάλη για ισότιμα δικαιώματα ανδρών και γυναικών στην εργασία, στην οικογένεια, στην κοινωνική δράση.

ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ-ΣΥΛΛΟΓΟΙ & ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ  Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Συνδικάτα: 

Σωματεία: 

,

Exit mobile version