Σωτήρης Μπλέτσας: Μήνυμα για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου 2023

Δήλωση για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου 2023.

Η ελληνική κοινωνία, τα τελευταία δεκατρία χρόνια, ήρθε αντιμέτωπη με πρωτόγνωρες καταστάσεις, αγωνιζόμενη να σταθεί όρθια σε μια σκληρή πραγματικότητα, αλλά εντέλει με τον πολίτη να βιώνει μια ζωή που δεν του αξίζει.
Η φετινή εθνική επέτειος γιορτάζεται σε ένα γενικευμένο περιβάλλον πρωτοφανούς εθνικής και παγκόσμιας αστάθειας, πολέμου, ενεργειακής φτώχειας και δυσβάστακτης ακρίβειας, με τα funds να τριγυρίζουν σαν διψασμένοι γύπες τα σπίτια του κοσμάκη, σπίτια φτιαγμένα με ιδρώτα και αγώνες δεκαετιών, κόποι ανθρώπων που κινδυνεύουν να γίνουν στάχτη!
Είχα το θάρρος με την ανακήρυξη μου ως υποψήφιου βουλευτή να μιλήσω για την χειρότερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης, πολύ πριν τον ισχυρισμό μου αυτόν επιβεβαιώσει με αδιαμφισβήτητο τρόπο η τραγωδία των Τεμπών και η θυσία στον Μινώταυρο 57 τουλάχιστον συμπολιτών μας, με τους περισσότερους νεκρούς στην ηλικία των παιδιών μου.
Αλλά αυτή είναι η δύσκολή δουλειά του πολιτικού, να προβλέπει το κακό πριν αυτό συμβεί και να χτίζει το μέλλον με τα υλικά των ονείρων.
Πυλώνας των αναζητήσεων και της έμπνευσης μου ποιος άλλος, παρά οι καπεταναίοι οραματιστές πρόγονοι μας του ’21! Γιατί ποιος άλλος εκτός από αυτούς, μπορούσε κάτω από το βάρος μιας διπλής σκλαβιάς του Τούρκου κατακτητή από την μια και του σκληρού Κοτζάμπαση από την άλλη να πλάσει έναν ελεύθερο και ανεξάρτητο κράτος, που κανείς στην Ευρώπη και στον κόσμο ολόκληρο ακόμα δεν μπορούσε με την έναρξη της ελληνικής Επανάστασης να φανταστεί;
​Τούτη λοιπόν η διπλή γιορτή της 25ης Μαρτίου, της Εθνικής μας Παλιγγενεσίας και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, ας μας βρει ενωμένους κι ας γίνει μέρα υπόσχεσης και ανατροπής για τους απανταχού Έλληνες!
Για να τιμήσουμε όπως πρέπει αυτήν τη μεγάλη προγονική θυσία των αγωνιστών, οραματιζόμενοι το καινούργιο που έρχεται με ορμή, και το οποίο με ανοιχτά μυαλά κι ανατρεπτική διάθεση πρέπει να σπεύσουμε να υποδεχτούμε!
ΖΗΤΩ Η 25η ΜΑΡΤΙΟΥ 2023!
ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΔΑ!
ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΚΟΣΜΟ!

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia