«Σώστε τον πλανήτη» φώναξαν οι μαθητές του 31ου Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων

Ηχηρή διαμαρτυρία στο κέντρο των Τρικάλων για την προστασία του περιβάλλοντος από τους μαθητές του 31ου Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων «Κώστας Βάρναλης».

Το πρωί της Παρασκευής 3 Ιουνίου 2022, οι μαθητές και οι μαθήτριες των Δ1 και Δ2 Τμημάτων του 31ου Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων «Κώστας Βάρναλης» πραγματοποίησαν διαμαρτυρία για το περιβάλλον.

Η μαθητική πομπή που τράβηξε τα βλέμματα των περαστικών κατευθύνθηκε στην πλατεία Δεσποτικού και στον πεζόδρομο της Ασκληπιού.

Εκεί, οι δραστήριοι μαθητές έγιναν μικροί ερευνητές και με τα ερωτηματολόγια ρωτούσαν τους περαστικούς εάν ανακυκλώνουν χαρτί και χάρτινες συσκευασίες, πλαστικό καθώς και αν γνωρίζουν τα απειλούμενα είδη υπό εξαφάνιση.

Μοίρασαν ενημερωτικά φυλλάδια στην Πλατεία Δεσποτικού.

Οι μαθητές με τη βοήθεια και καθοδήγηση των εκπαιδευτικών τους, κας Βασιλικής Τόσκα Δ1 και Γρηγόρη Κουκούση Δ2, σχεδίασαν τις κονκάρδες που φόρεσαν, έφτιαξαν πανό και ζωγράφισαν τα απειλούμενα είδη.

Με αφετηρία το 31ο Δημοτικό Σχολείο περπάτησαν παραποταμίως και με τη συνοδεία ταμπούρλου και κρατώντας πανό που έγραφε « Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 5 Ιουνίου – Σώστε τον πλανήτη» και υψωμένα πλακάτ, διέσχισαν την Ασκληπιού, τη Γαριβάλδη κάνοντας μια στάση στο Πνευματικό Κέντρο. Στη συνέχεια περνώντας από την Απόλλωνος και την Βύρωνος ευαισθητοποίησαν τους περαστικούς και κέρδισαν τις επευφημίες όλων για την πρωτοβουλία τους υπέρ της σωτηρίας του πλανήτη.

Θερμές ευχαριστίες στην μαέστρο Μαίρη Ματσοπούλου, για την ευγενική διάθεση του ταμπούρλου.

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia