Σ. Μπλέτσας: Το πολιτικό μας σύστημα επιτέλους να αλλάξει – Να βγουν μπροστά προσωπικότητες που μπορούν να προσφέρουν σε μια άλλου τύπου κοινωνία

Στην εκπομπή «Τους ζυγούς λύσατε» στον FM 100 Ράδιο Ζυγός με τον Κώστα Καραποστόλη, μίλησε το μεσημέρι της Τρίτης ο υποψήφιος Βουλευτής Τρικάλων του ΠΑΣΟΚ Σωτήρης Μπλέτσας.

Ο κ. Μπλέτσας αναφέρθηκε στην αναδιάταξη του πολιτικού σκηνικού που προκάλεσε η τραγωδία των Τεμπών, υπογραμμίζοντας πως «η απαξίωση του πολιτικού συστήματος οφείλεται στην αδιαφάνεια, γιατί διαχρονικά αρχίζει να αποδίδει ευθύνες σε όλα τα κακώς κείμενα, είναι παθογένειες δεκαετιών που έρχονται διαστρεβλωμένα από το παρελθόν και καλούμαστε σήμερα να τα λύσουμε. Ο κόσμος απαξιώνει πλέον την πολιτική για όλες τις παθογένειες που έρχονται από πολλές δεκαετίες πίσω. Σ’ αυτό έχουν ευθύνη όλες οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας, ακόμα και αυτές που δεν κυβέρνησαν στο βαθμό που τους αναλογεί, όπως φυσικά και ο κόσμος που εκλέγει αυτούς που θα τον εκπροσωπήσουν. Μήπως τελικά πρέπει το πολιτικό μας σύστημα επιτέλους να αλλάξει; Μήπως θα πρέπει πλέον να εκλέγουμε προσωπικότητες που μπορούν να προσφέρουν σε μια άλλου τύπου κοινωνία; Θα πρέπει όλα τα κόμματα να κάνουν την αυτοκριτική τους και την αυτοκάθαρση τους. Θα πρέπει το μεγάλο ποσοστό των αναποφάσιστων στις δημοσκοπήσεις να μας προβληματίσει όλους. Όταν η ηγεσία της δικαιοσύνης διορίζεται από την εκάστοτε κυβέρνηση, τότε για ποια ανεξάρτητη δικαιοσύνη μιλάμε; Θα πρέπει να πολεμήσουμε οπωσδήποτε την διαφθορά που υπάρχει. Το «μαύρο χρήμα» που κινείται έξω, είναι σε ασύλληπτα υψηλά μεγέθη. Θα πρέπει η δικαιοσύνη να είναι ο στυλοβάτης της κοινωνίας και δυστυχώς μόνο αυτό δεν συμβαίνει. Σε ότι αφορά τον προεκλογικό μου αγώνα, κινούμαι, κάνω επαφές και συναντήσεις με κόσμο αλλά πάντα διακριτικά μετά το δυστύχημα των Τεμπών, που με συγκλόνισε και με στεναχώρησε ιδιαίτερα, καθώς μέσα στο μοιραίο τρένο ταξίδευαν και παιδιά φίλων μου».

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia