Τέλης Κερασοβίτης: Παραδίδει είδη ανάγκης και σε ασθενείς covid

Χείρα βοηθείας και σε νοσούντες με covid-19 συμπολίτες μας τείνει ο γνωστός αλτρουιστής οδηγός ταξί Τέλης Κερασοβίτης. Η κοινωνική δράση αλληλεγγύης του Τρικαλινού επαγγελματία οδηγού γίνεται με αυστηρή τήρηση των μέτρων ατομικής και κατ’ επέκταση κοινωνικής προστασίας και δεν ανακόπτεται από τον φόβο των ημερών. Ο ίδιος γνωστοποίησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο fb την πρόσφατη εξυπηρέτηση που έκανε σε έναν συμπολίτη μας και τη μητέρα του, καθώς αμφότεροι είναι ασθενείς με covid-19. Ακολουθεί η ανάρτηση του:

Μεσημέρι κατά τις 3:00 λίγο πριν φτάσω στο σπίτι μου χτυπάει το κινητό.

-Έλα Αριστοτέλη ο Jim είμαι. Θέλω να μου φέρεις ένα παλμικό οξύμετρο δακτύλου, ξέρεις είναι αυτό που μετράει το οξυγόνο στο αίμα. Ανησυχώ για τη μάνα μου έχει κολλήσει και εκείνη και έχει ελαφρύ πυρετό. Δεν θέλω να πάρεις ένα πολύ ακριβό. Να κοστίζει περίπου από 20 έως 30 ευρώ.

-Εντάξει Τζίμ θα πάω να στο φέρω και μόλις φτάσω στο σπίτι σου θα σε πάρω τηλέφωνο. Θα σου πω τι ακριβώς να κάνεις γιατί πρέπει να τηρήσουμε στο έπακρο όλα τα υγειονομικά Πρωτόκολλα.

Σήμερα ήταν η δεύτερη φορά από την ημέρα που ανακοίνωσα την αλληλέγγυα δράση μου που έπρεπε να εξυπηρετήσω ασθενή με covid-19. Μόνο που αυτή η περίπτωση ήταν πολύ ιδιάζουσα διότι την πρώτη φορά η παράδοση φαρμάκων ήταν ανέπαφη (άφησα τα φάρμακα κι έφυγα), ενώ σήμερα θα έπρεπε να πιάσω αντικείμενα (δηλαδή τα χρήματα) τα οποία θα τα είχε πιάσει και ο ασθενής. Πήγα σε 2-3 φαρμακεία βρήκα ένα οξύμετρο στα 27 ευρώ και 3 ευρώ το κόστος των μπαταριών, και κατευθύνθηκα προς το σπίτι του ασθενή. Φτάνοντας έξω από το σπίτι τον παίρνω τηλέφωνο.

-Λοιπόν Jim άκουσέ με καλά. Θα βγεις και θα αφήσεις τα χρήματα σε εμφανή σημείο μπροστά στην εξώπορτα, έπειτα θα απομακρυνθείς αρκετά. Το οξύμετρο και τις μπαταρίες τα έχω βάλει μέσα σε ένα σακουλάκι το οποίο θα κρεμάσω στα κάγκελα της αυλής σου δίπλα από το σημείο που θα έχεις αφήσει τα χρήματα. Οδηγίες για το πώς θα το χρησιμοποιήσεις υπάρχουν μέσα στο κουτί. Θα περιμένεις μέχρι να απομακρυνθώ και μετά θα κατέβεις να το πάρεις.

Μετά από λίγο ο Jim κατέβηκε άφησε τα χρήματα και απομακρύνθηκε όπως τον συμβούλεψα. Βγήκα έξω από το αυτοκίνητο έχοντας μαζί μου τα απαραίτητα αξεσουάρ, υγρό ψεκασμού για τα βακτήρια Dettol, δύο μικρά ξυλάκια, και μία πλαστική σακούλα. Επίσης μάσκα στο πρόσωπο και γάντια μίας χρήσεως στα χέρια. Κρέμασα το σακουλάκι με το οξύμετρο στα κάγκελα και προσπάθησα να πάρω τα χρήματα. Ο Jim τα είχε τοποθετήσει μέσα σε μία σακούλα πλαστική την οποία είχε κλείσει καλά. Το πρώτο πράγμα που έκανα ήταν να ψεκάσω την σακούλα με τα χρήματα με το Dettol. Έπειτα χρησιμοποιώντας τα 2 ξυλάκια που είχα, έπιασα τη σακούλα με τα χρήματα και την τοποθέτησα μέσα στην σακούλα που είχα φέρει εγώ μαζί μου. Κατόπιν την έκλεισα και την αποθήκευσα σε ασφαλές σημείο. Έβγαλα τα γάντια και έπλυνα με αντισηπτικό καλά τα χέρια μου. Την σακούλα με τα χρήματα θα την ανοίξω την Πέμπτη αφού περάσουνε τρεις ημέρες για σιγουριά. Χαιρέτησα τον Jim και απομακρύνθηκα από το σπίτι.

ΥΣ 1) Η παραπάνω κοινοποίηση γίνεται με την άδεια του Jim (νοσεί και ο ίδιος ενώ έχει χάσει και τον πατέρα του από τον ιό)
ΥΣ 2) Σκοπός της κοινοποίησης είναι η ευαισθητοποίηση και η αλληλεγγύη
ΥΣ 3) Με προσοχή και τηρώντας τα υγειονομικά μέτρα δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και κανένας φόβος
ΥΣ 4) Στη φωτογραφία τα χρήματα μέσα στην πλαστική σακούλα

ΥΣ 5) VENCEREMOS (Θα νικήσουμε)

Aristotelis Kolotes Kerasovitis

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia