Τίμησαν τους Τρικαλινούς Robot Experts – Τρίτοι στην Ελλάδα!

Λογότυπο ιστοσελίδας Δήμου Τρικκαίων - Κείμενο

Τους δέκα μαθητές και μαθήτριες των Τρικάλων που διακρίθηκαν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ρομποτικής και Καινοτομίας υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Τρικκαίων, Δημήτρης Παπαστεργίου. Μιλώντας στο… δικό του γήπεδο, ο κ. Παπαστεργίου συνομίλησε την Παρασκευή 11 Ιουνίου 2021 με τα παιδιά, όχι μόνο για τα προγράμματα που τους χάρισαν την τρίτη θέση στο φετινό πρωτάθλημα, αλλά και ειδικότερα, για θέματα πληροφορικής, προγραμματισμού, καινοτομίας. Ο κ. Παπαστεργίου, στον αύλειο χώρο του Μουσείου Τσιτσάνη, εκτός από τα συγχαρητήρια που απηύθυνε, αναφέρθηκε στην ουσία του προγραμματισμού, ως τρόπου σκέψης, αλλά και ως τρόπου διαμόρφωσης χαρακτήρων. Τόνισε, επίσης, τη σημασία που δίνει ο Δήμος Τρικκαίων συνολικότερα στην αξιοποίηση των εφαρμογών πληροφορικής. Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Τρικκαίων είχε δωρίσει 200 κιτ ρομποτικής σε σχολεία του Δήμου, από τα έσοδα του Μύλου των Ξωτικών, επιστρέφοντας τμήμα της επιτυχίας της διοργάνωσης, στην τρικαλινή κοινωνία.


Τα συγχαρητήριά της έδωσε σε μαθητές/τρεις, αλλά και γονείς – κηδεμόνες, και η αντιδήμαρχος Εφη Λεβέντη, ενώ ο επικεφαλής εκπαιδευτικός Επαμεινώνδας Αγγελής, αναφέρθηκε στα βήματα δημιουργίας και δράσης της ομάδας.

Η ομάδα των RobotExperts ανέπτυξε μια εφαρμογή (Fitness Motivator) για Android κινητά τηλέφωνα που περιέχει πλήθος δραστηριοτήτων (QR Games, Fitness Monopoly, Flash Training, Παιχνίδια Κρυμμένου Θησαυρού και Quiz), όπου ο χρήστης μπορεί να εγγραφεί, να εκτελέσει σε καθημερινή βάση αθλητικές δραστηριότητες, να διαγωνιστεί με τους υπόλοιπους χρήστες, συλλέγοντας με αυτόν τον τρόπο πόντους και εξαργυρώνοντας τους σε δώρα όπως δωρεάν χρόνο ομιλίας /ΜΒ, συνδρομές σε γυμναστήρια και είδη άθλησης.

Η ομάδα αποτελείται από 10 παιδιά του Νομού Τρικάλων, ηλικίας 11-16 ετών, τους/τις:
 Καραΐσκο Παναγιώτη, Μπολομύτη Παναγιώτη, Μακρή Λευτέρη, Καμπαγιάννη Μιχάλη, Χαχοπούλου Στέλλα,  Γακοπούλου Βασιλική, Τζίκα Κατερίνα, Πλακιά Αναστασία, Ρίμπα Γιώργο, Παντουβάκη Κωνσταντίνα.

Οι RobotExperts κατέκτησαν την 3η θέση ανάμεσα σε 73 ομάδες από όλη την Ελλάδα στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ρομποτικής & Καινοτομίας FIRST® CHAMPIONSHIP GREECE 2021 – GAME CHANGERS. Το πρωτάθλημα πραγματοποιήθηκε το διήμερο 29-30 Μαΐου 2021 και η ανεξάρτητη ομάδα ρομποτικής από τα Τρίκαλα πήρε το εισιτήριο για να εκπροσωπήσει τη χώρα μας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ρομποτικής  FIRST® LEGO® LEAGUE Virtual Open International Greece.

Η διοργάνωση μάλιστα αυτή θα πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα, το διάστημα 24-27 Ιουνίου και θα φιλοξενήσει τις 200 κορυφαίες ομάδες του κόσμου, που θα συναγωνιστούν σε 4 τομείς: Innovation Project, Robot Design & Robot Game και Core Values.

Από το γραφείο Τύπου

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia