Τα Εργατικά Σωματεία των Τρικάλων στο πλευρό των εκπαιδευτικών

Στο πλευρό εκπαιδευτικών, γονιών και μαθητών ενάντια στα αντιεκπαιδευτικά σχέδια της κυβέρνηση

Τα Εργατικά Σωματεία στο Νομό μας, Γάλακτος Τροφίμων & Ποτών¨-Συνδικάτο Οικοδόμων & Σναφών Επαγγελμάτων -¨ Λογιστών & Βοηθών Λογιστών,  χαιρετίζουμε τη  μαζική  κινητοποίηση στις 19 Μάη,  που οργάνωσαν  εκπαιδευτικοί και μαθητές στα Τρίκαλα, που αποφασίστηκε από την ΕΛΜΕ  και το Σύλλογο Δασκάλων , αλλά και τα Συλλαλητήρια που πραγματοποιούνται σχεδόν σε όλες τις πόλεις Πανελλαδικά. 

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας και τη συμπαράστασή μας στον αγώνα των εκπαιδευτικών, γονιών και μαθητών.

Οι μαζικές κινητοποιήσεις στο χώρο της Παιδείας είναι ελπιδοφόρες και σημαντικές για όλους τους εργαζόμενους. Αποτελούν συνέχεια της δράσης των συνδικάτων όλο το προηγούμενο διάστημα και συμβολή στον αγώνα που δίνουμε, στις νέες συνθήκες, ώστε να μην πληρώσουμε ξανά εμείς την κρίση. Πληρώσαμε πολλά δε θα πληρώσουμε ξανά! 

Η πάλη για την υπεράσπιση  αποκλειστικά δημόσια δωρεάν παιδεία για όλο το λαό, για μέτρα στήριξης των Εκπαιδευτικών, μαθητών των λαϊκών οικογενειών,  είναι άμεσα δεμένη με τη μάχη που δίνουν οι εργαζόμενοι γονείς των μαθητών να κρατηθούν «όρθιοι» απέναντι  τα μέτρα που αφορούν το μεροκάματο, το αν θα έχουν δουλειά, το αν θα μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στο δυσβάσταχτο πλέον οικογενειακό προϋπολογισμό.

Το πολυνομοσχέδιο εντείνει και πολλαπλασιάζει τους ταξικούς φραγμούς. Το σχολείο μετατρέπεται σε ένα απέραντο εξεταστικό κέντρο. Ένα σχολείο πιο σκληρό και ταξικό, πιο εντατικοποιημένο και ανταγωνιστικό. Το νομοσχέδιο αυτό όχι μόνο δεν επιλύει τα χρόνια προβλήματα των σχολείων, αλλά χειροτερεύει την κατάσταση.

Καλούμε όλους τους εργαζομένους να κλιμακώσουν τους αγώνες τους, να κάνουν δική τους υπόθεση τα ζητήματα της μόρφωσης των παιδιών μας, της λειτουργία των σχολείων, της στήριξης των εκπαιδευτικών στο παιδαγωγικό τους έργο.       

Τα εργατικά σωματεία που συσπειρωνόμαστε στο ΠΑΜΕ, με ΕΠ. Αγώνα και εργαζόμενους που πρωτοστατούν σε κάθε εργασιακό χώρο, μαζί με Συλλόγους  Εκπαιδευτικών, Μαθητών και Γονέων,  στο Νομό μας θα δώσουμε  όλες τις δυνάμεις μας, για να μην κατατεθεί το αντιδραστικό – αντιπαιδαγωγικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την εκπαίδευση. 

Απαιτούμε:

∙Να μην περάσει το αντιδραστικό πολυνομοσχέδιο που υπονομεύει μορφωτικά και εργασιακά δικαιώματα.

∙Να μην περάσει η λογική του BIGBROTHR στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Δημόσια Δωρεάν Εκπαίδευση για όλους

∙Όχι στο «Νέο Λύκειο» των ταξικών φραγμών στη γνώση και του εξεταστικού μαραθωνίου.

∙Όχι στη συρρίκνωση ΓΕΛ και ΕΠΑΛ, καμία συγχώνευση-κλείσιμο τμημάτων και σχολείων.

∙Καμία Αξιολόγηση-Διαβάθμιση-Απόλυση εργαζομένων στην Εκπαίδευση..

∙Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών και ωρομισθίων. Μαζικοί διορισμοί μονίμων εκπαιδευτικών.

∙Να λυθούν τώρα όλα τα προβλήματα που έχουν προκύψει με την τηλε-εκπαίδευση εξασφαλίζοντας ισότιμη πρόσβαση σε όλους τους μαθητές και εκπαιδευτικούς.

∙Μείωση του ανώτατου αριθμού μαθητών στα 15 παιδιά ανά τμήμα στις τάξεις του δημοτικού, εκεί δηλαδή που απαιτείται και η μεγαλύτερη προσωπική ενασχόληση του εκπαιδευτικού με κάθε παιδί, καθώς και μείωση του ανώτατου αριθμού μαθητών στα 20 παιδιά ανά τμήμα για τις μεγαλύτερες σχολικές τάξεις.

∙Ανέγερση τώρα νέων σχολικών μονάδων και αιθουσών που να καλύπτουν όλες τις εκπαιδευτικές ανάγκες στο Νομό μας. 

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia