«ΤΑ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΙΚΑ – τσ’ θκειαζμ τσ’ Φώτους» στην επίσημη «πρώτη» τους στο Παυσίλυπο.

Παρουσιάζεται στις 14 Δεκεμβρίου, ημέρα Σάββατο και ώρα 5 το απόγευμα στο Παυσίλυπο, το βιβλίο που κάνει θραύση όχι μόνο στον Θεσσαλικό κάμπο, αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα και στους Έλληνες του εξωτερικού της καρδιτσιώτισσας συγγραφέως  Αποστολίας Κυργιάκη.

«ΤΑ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΙΚΑ – τσ’ θκειαζμ τσ’ Φώτους» με την πρωτοφανή κυκλοφορία τους από τις αρχές του Νοέμβρη όπου και βγήκαν στην αγορά, δεν προλαβαίνουν να σταθούν στα ράφια των βιβλιοπωλείων. Η αυθεντικότητα της καθημερινότητας της καραγκούνικης ζωής όπως καταγράφεται μέσα από αυτοτελείς ιστορίες, φράσεις και διαλόγους, έχει αγγίξει τις καρδιές των Καραγκούνηδων και όχι μόνο, το συναίσθημα και το χιούμορ τους. Οι συμπατριώτες μας λοιπόν, θα έχουν την ευκαιρία να παραστούν στην παρουσίαση, να γνωρίσουν τη συγγραφέα και να απολαύσουν ένα όμορφο απόγευμα, έτσι όπως η καραγκούνικη ψυχή, το πνεύμα και η διάθεση ξέρουν…

Την εκδήλωση θα συντονίσει η κα Βούλα Σδρόλια, Βιβλιοθηκονόμος, Προϊσταμένη του τμήματος Παιδείας & Πολιτισμού στο Δήμο Καρδίτσας.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν η κα Φωτεινή Κουφογάζου – Αγγουριδάκη, εκπαιδευτικός – ποιήτρια, κάτοικος Θεσσαλονίκης, γέννημα – θρέμμα Φαρκαδόνας, με καταγωγή από Λεοντίτο Αργιθέας και Πύλη Τρικάλων καθώς και η κα Μελίνα Μπαζή, πτυχιούχος τμήματος Ιστορίας – Αρχαιολογίας & Κοινωνικής Ανθρωπολογίας, Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Σταυρού Καρδίτσας.

Την παρουσίαση θα πλαισιώσει καλλιτεχνικά ο τραγουδιστής Άρης Φαλιάγκας, ο οποίος θα ερμηνεύσει μεταξύ άλλων και τραγούδια σε στίχους της συγγραφέως, συνοδεία του μουσικού Γιώργου Καραδήμου.
Η είσοδος είναι ελεύθερη.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΗΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΣ


Η Αποστολία Κυργιάκη γεννήθηκε και διαμένει στο Σταυρό της Καρδίτσας. Εργάζεται 22 χρόνια στον έντυπο τύπο του νομού, ως σελιδοποιός – γραφίστα – δακτυλογράφος, ως υπεύθυνη ύλης, πολιτισμού και εκδόσεων, καθώς και ως υπεύθυνη ελληνικού ρεπερτορίου σε ραδιοφωνικό σταθμό. Παράλληλα εργάστηκε και στο διαφημιστικό τμήμα εταιρίας λογισμικού.
Είναι η εμπνεύστρια, η δημιουργός και η διαχειρίστρια της σελίδας ARTista στο facebook.
Eίναι στιχουργός, ποιήτρια και το βιβλίο «ΤΑ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΙΚΑ – τσ’ θκειαζμ τσ’ Φώτους» είναι η πρώτη της συγγραφική δημιουργία. 

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia