Τα μέτρα του Δήμου Τρικκαίων για ασφάλεια της σχολικής κοινότητας 

Όλα τα μέτρα που απαιτούνται για την επαναλειτουργία των σχολείων, λαμβάνει ο Δήμος Τρικκαίων.
Το πρώτο μέτρο, είναι η διανομή αντισηπτικών στις σχολικές μονάδες, με έμφαση στα Λύκεια, καθώς από την ερχόμενη Δευτέρα 11 Μαΐου θα υποδεχθούν μαθητές/τριες της Γ τάξης του Λυκείου.
Η διανομή ξεκίνησε την Τετάρτη 6 Μαΐου 2020 και στα αντισηπτικά που είχε ήδη εξασφαλίσει η Σχολική Επιτροπή του Δήμου, προστέθηκαν όσα απέστειλε το υπουργείο Παιδείας. Ετσι, διαπιστώνεται ότι υπάρχει επάρκεια και κάθε αίθουσα θα διαθέτει το δικό της αντισηπτικό.
Το δεύτερο μέτρο, οι καθαρισμοί των αύλειων χώρων, πάλι με πρώτα τα Λύκεια.
Το τρίτο μέτρο,  η καθαριότητα στο εσωτερικό των διδακτηρίων, όπου δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα.
Αρχικώς, κάθε σχολική μονάδα φροντίζει για τη χωρική ανακατανομή των μαθητών/τριών, βάσει της απόφασης του υπουργείου Παιδείας.

Στη συνέχεια, όπως συναποφασίστηκε στην τηλεδιάσκεψη του προέδρου της ΚΕΔΕ, Δήμαρχου Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου και της ΕΕ της ΚΕΔΕ, με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, θα γίνεται συνεχής καθαρισμός των αιθουσών και των χώρων του σχολείου.
Οι καθαρίστριες ενισχύονται με τις συναδέλφισσές τους από την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, ενώ δημιουργούνται δύο βάρδιες για καθαριότητα των σχολείων. Η πρώτη αναλαμβάνει καθήκοντα από την έναρξη του ωραρίου και στη διάρκεια των μαθημάτων και η δεύτερη, με το πέρας του ωραρίου.


Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Ακης Αναστασίου τόνισε ότι είναι πολύ σημαντική η κινητοποίηση του Δήμου Τρικκαίων, για την ασφάλεια όλων των μελών της σχολικής κοινότητας. Τα μέτρα, συνέχισε, λαμβάνονται στη βάση της συνεργασίας με το Υπουργείο Παιδείας και, βεβαίως, σύμφωνα με τις υποδείξεις της επιτροπής που διαχειρίζεται την πανδημία στη χώρα μας.

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia