Τα Τρίκαλα της καινοτομίας ανέδειξε ο Δήμαρχος Τρικκαίων στην έναρξη της νέας εποχής για τα αναψυκτικά Κλιάφα

Την καινοτομία στην πόλη των Τρικάλων, ως στοιχείο που χαρακτηρίζει την κοινωνική και οικονομική δραστηριότητά της, ανέδειξε ο Δήμαρχος Τρικκαίων και πρόεδρος της ΚΕΔΕ στον χαιρετισμό του στα εγκαίνια του νέου εργοστασίου αναψυκτικών της εταιρείας Κλιάφα Α.Ε. του ομίλου «Ελληνικά Γαλακτοκομεία», στα Τρίκαλα.
Το Σάββατο 9 Απριλίου 2022 ο κ. Παπαστεργίου, ενώπιον των υπουργών Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Γεωργιάδη και Σκρέκα αντιστοίχως, του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστού και εκπροσώπων της τοπικής κοινωνίας, αναφέρθηκε στα «Τρίκαλα της καινοτομίας: Μία πόλη που σκέφτεται διαφορετικά. Μία κοινωνία που δρα διαφορετικά».
Και συνδύασε αυτή τη φράση με παραδείγματα από την επιχειρηματική δραστηριότητα της οικογένειας Κλιάφα ήδη από το 1933 («το νέο μεταλλικό πώμα που έφερε στην Κλιάφας ο Θεόδωρος Κλιάφας) αλλά και τα «τα απίστευτα ρομποτικά κλαρκ που οι αδελφοί Σαράντη έχουν φέρει στο εργοστάσιο της ΤΥΡΑΣ».



Χαρακτήρισε, επίσης, ως «οξυδερκή» την τρικαλινή κοινωνία, καθώς «αγαπά τη δουλειά και την προκοπή». Και χρησιμοποίησε ο κ. Παπαστεργίου άλλα δύο παραδείγματα: τους επιχειρηματίες «στις μάντρες οχημάτων, που κατέβηκαν κυρίως από το Γαρδίκι, και έκαναν τα Τρίκαλα το πρώτο κέντρο μεταχειρισμένου αυτοκινήτου στην Ελλάδα». Καθώς και «το παράδειγμα του Τάκη και του Μιχάλη, που βρήκαν μία μικρή οικογενειακή επιχείρηση και έγιναν οι ηγέτες του χώρου στην Ελλάδα και το εξωτερικό».

Ολη αυτή η δραστηριότητα, καθώς και άλλες, από εταιρείες «που πλέον μεγαλουργούν», αποτελούν «ευτυχία για έναν Δήμαρχο», αφού
– αναγράφουν με υπερηφάνεια ότι εδρεύουν στα Τρίκαλα

– δεν απασχολούν με περιβαλλοντικά και άλλα θέματα

– κρατούν νέο κόσμο που βρίσκει εργασία στην περιοχή.

Ο κ. Παπαστεργίου, αφού ευχαρίστησε τους αδελφούς Τάκη και Μιχάλη Σαράντη για την προσφορά τους, επισημαίνοντας ότι η πορεία τους αποτελεί παράδειγμα έμπνευσης για «πολλούς νέους επιχειρηματίες σε όλη τη χώρα», ευχήθηκε «Καλή αρχή στη νέα εποχή της εταιρείας Κλιάφα».

Από το γραφείο Τύπου

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia