Τα Special Olympics στην Π.Ε. Τρικάλων

Στα Τρίκαλα βρίσκονται τα Special Olympics Hellas και το πρωί της Τρίτης επισκέφτηκαν στην Περιφερειακή Ενότητα τον Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων κ. Χρήστο Μιχαλάκη.

Η επίσκεψη στην περιοχή μας πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Αναπτυξιακού Προγράμματος των Special Olympics Hellas, που ως στόχο έχει την έναρξη μιας εποικοδομητικής συνεργασίας με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους αρμόδιους φορείς για την ίδρυση τοπικού προγράμματος και τη δημιουργία δικτύου ενημέρωσης και υποστήριξης των ατόμων με νοητική αναπηρία.

Απώτερος στόχος είναι η παροχή δυνατοτήτων συμμετοχής και ένταξής τους στην κοινωνία, μέσω των προπονητικών προγραμμάτων και των αγωνιστικών ευκαιριών των Special Olympics Hellas, καθώς επίσης και η υποστήριξη των οικογενειών των αθλητών μέσα από εκπαιδευτικές και συμβουλευτικές δράσεις. Το πρόγραμμα έχει 3ετή διάρκεια και στοχεύει στην επέκταση των προπονητικών προγραμμάτων και αγωνιστικών δυνατοτήτων και στην ένταξη ατόμων με νοητική αναπηρία σε 21 επιπλέον πόλεις της Ελλάδας, με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Απευθυνόμενος στην αντιπροσωπεία των Special Olympics, ο κ. Μιχαλάκης υπογράμμισε πως η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων θα στηρίξει πλήρως τις δράσεις του Οργανισμού και θα συμβάλλει τα μέγιστα στην επιτυχή υλοποίηση του προγράμματος στην περιοχή μας.

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης έγινε ανταλλαγή αναμνηστικών, ενώ στην συνάντηση από την πλευρά των Special Olympics Hellas παραβρέθηκαν ο κ. Διονύσιος Κοδέλλας, Πρόεδρος και Πρέσβυς των Special Olympics, η Διευθύντρια Special Olympics κ. Άρτεμις Βασιλικοπούλου, ο Διευθυντής των sport και project – manager του αναπτυξιακού προγράμματος κ. Βασίλης Κασιμάτης, η Συντονίστρια του προγράμματος κ. Αγγελική Βλασσοπούλου και ο περιφερειακός Συντονιστής και τοπικός Συντονιστής για τα Τρίκαλα κ. Νίκος Αγγελάκης. Από την πλευρά της Περιφέρειας στην συνάντηση παραβρέθηκε και ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος κ. Ντίνος Μπάρδας.

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia