Τα Special Olympics Hellas ταξιδεύουν στα Τρίκαλα!

Τα Τρίκαλα και η Περιφέρεια Θεσσαλίας αποτελούν τον επόμενο «σταθμό» των Special Olympics Hellas, που θα βρίσκονται στην πόλη των Τρικάλων στο διάστημα: 14 – 16 Ιουνίου για επαφές και συναντήσεις με τοπικούς φορείς.

Η επίσκεψη πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Αναπτυξιακού Προγράμματος των Special Olympics Hellas και στοχεύει στην έναρξη μίας εποικοδομητικής συνεργασίας με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους αρμόδιους φορείς για την ίδρυση τοπικού προγράμματος και τη δημιουργία δικτύου ενημέρωσης και υποστήριξης των ατόμων με νοητική αναπηρία στην περιοχή. Απώτερος στόχος είναι η παροχή δυνατοτήτων συμμετοχής και ένταξής τους στην κοινωνία, μέσω των προπονητικών προγραμμάτων και των αγωνιστικών ευκαιριών των SpecialOlympicsHellas, καθώς επίσης και η υποστήριξη των οικογενειών των αθλητών μέσα από εκπαιδευτικές και συμβουλευτικές δράσεις.

Το συμφωνητικό Συνεργασίας θα υπογράψουν ο Πρόεδρος των Special Olympics Hellas, Πρέσβυς ε.τ. κ. Διονύσιος Κοδέλλας και ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, την Τρίτη 15 Ιουνίου και ώρα 19.00, στο Κέντρο Έρευνας και Δημιουργίας Μουσείο Τσιτσάνη, στα Τρίκαλα.  Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν, μεταξύ άλλων, εκπρόσωποι του Δήμου Τρικκαίων, της Περιφέρειας Θεσσαλίας, της Αστυνομίας, του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, των τοπικών Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) και Αθλητικών Σωματείων.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της παραμονής στα Τρίκαλα,  η ομάδα των Special Olympics Hellas έχει προγραμματίσει μια σειρά επισκέψεων στις αθλητικές εγκαταστάσεις όπου θα γίνονται οι προπονήσεις, καθώς και συναντήσεις γνωριμίας με εκπροσώπους του Δήμου, της Περιφέρειας και με προπονητές σε Σχολεία Ειδικής Αγωγής και σε Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ).

Τα Special Olympics Hellas, που ανήκουν στο Παγκόσμιο Κίνημα των SpecialOlympics, εδώ και 33 χρόνια συνεχίζουν απρόσκοπτα τον αγώνα για την ένταξη των ατόμων με νοητική αναπηρία στον αθλητισμό και στην κοινωνία, μέσα από πολυάριθμα καινοτόμα αθλητικά, εκπαιδευτικά και πολιτιστικά προγράμματα. Προγράμματα τα οποία αγκαλιάζουν τους αθλητές των Special Olympics και τις οικογένειές τους, αποδεικνύοντας ότι τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο όταν υπάρχει η θέληση και η δύναμη της ψυχής. 

Σε αυτά τα προγράμματα ανήκει και το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα, το οποίο έχει 3ετή διάρκεια και στοχεύει στην επέκταση των προπονητικών προγραμμάτων και αγωνιστικών δυνατοτήτων και στην ένταξη ατόμων με νοητική αναπηρία σε 21 επιπλέον πόλεις της Ελλάδας, με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Στο πλαίσιο του Αναπτυξιακού Προγράμματος τα Special Olympics Hellas έχουν βρεθεί ήδη σε αρκετές πόλεις στην Ελλάδα: Καστοριά, Κως, Σκιάθος, Κάλυμνος, Άρτα, Καλαμάτα, Λευκάδα. Τώρα στα Τρίκαλα και το ταξίδι συνεχίζεται!

 Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για τα Special Olympics Hellas ή να προγραμματίσετε συνάντηση με την Ομάδα κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στα Τρίκαλα, επικοινωνήστε με την κ. Κατερίνα Βέλλιου, Υπεύθυνη Επικοινωνίας: 2112011001, 6980762428, sohellas.velliou@gmail.com.

Λίγα λόγια για τα Special Olympics Hellas

Τα Special Olympics Hellas ανήκουν στο Παγκόσμιο Κίνημα των Special Olympics International, το οποίο εδώ και μισό αιώνα εκτείνεται σε 192 Χώρες ανά την Υφήλιο, έχοντας κεντρικό του στόχο την ένταξη ατόμων με νοητική αναπηρία μέσω του αθλητισμού.

Συνεχίζουν απρόσκοπτα τον αγώνα που έχουν ξεκινήσει εδώ και 33 χρόνια για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των ατόμων με νοητική αναπηρία στον αθλητισμό, υλοποιώντας πολυάριθμα καινοτόμα αθλητικά, εκπαιδευτικά και πολιτιστικά προγράμματα, τα οποία αγκαλιάζουν τους αθλητές των Special Olympics και τις οικογένειες τους, αποδεικνύοντας ότι τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο όταν υπάρχει η θέληση και η δύναμη της ψυχής. 

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia