Τεράστια συμμετοχή δημοτικών υπαλλήλων σε ημερίδα για την ασφάλεια στην εργασία

Θέματα ουσίας που αφορούν στους εργαζόμενους και στα όσα συμβαίνουν στους χώρους εργασίας, αναπτύχθηκαν το πρωί της Τετάρτης 27 Μαρτίου 2019. Σε μια κατάμεστη αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, 120 εργαζόμενοι του Δήμου από πλήθος υπηρεσιών ενημερώθηκαν από τους αρμόδιους του υπουργείου Εργασίας (και στελέχη της Διεύθυνσης
Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία, του εν λόγω υπουργείου).

Ο γενικός τίτλος της ημερίδας ήταν «Προαγωγή των θεμάτων Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία (ΥΑΕ). Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση εργοδοτών και εργαζομένων» και οι εισηγήσεις αφορούσαν σε όλο το φάσμα των αντικειμένων για την ασφάλεια και για θέματα υγείας.
Αναπτύχθηκαν ζητήματα που άπτονται της νομοθεσίας και της ευρωπαϊκής πολιτικής, των βασικών αρχών για την Ελλάδα, των ειδικότερων ζητημάτων για τη διαχείριση επικίνδυνων ουσιών και πλήθος ζητημάτων που ανακύπτουν και με συγκεκριμένες ασθένειες.

Εκ μέρους του Δήμου Τρικκαίων ο πρόεδρος της e-trikala Γιάννης Κωτούλας αναφέρθηκε στην ουσία της συζήτησης που έγινε και στα Τρίκαλα, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Ντ. Μπάρδας, ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία του υπουργείου, κ. Φώτης Μοσχόπουλος και ο κ. Γ. Μαγιάκος, εκπρόσωπος της ΕΕ της ΠΟΕ ΟΤΑ.
Οι εργαζόμενοι του Δήμου ενημερώθηκαν για στοιχεία που σχετίζονται με κρίσιμους τομείς της ασφάλειας στην εργασία, από τους κ. Γιάννη Κωνσταντακόπουλο, Δρ. Μηχανικό Μεταλλείων-Μεταλλουργός Μηχ. Ε.Μ.Π. (Προϊστάμενος Τμήματος Εθνικού Εστιακού Πόλου & Πολιτικών Προαγωγής της Υ.Α.Ε.,), Α, Γιώργο Γουρζουλίδη, Δρ. Ακτινοφυσικός
(Τμήμα Κέντρου Έρευνας και Μετρήσεων Προσδιορισμού Βλαπτικών Παραγόντων για την Υ.Α.Ε.) και Ηλία Γαζή, Χημικό (Τμήμα Κέντρου Έρευνας και Μετρήσεων Προσδιορισμού Βλαπτικών Παραγόντων για την Υ.Α.Ε.). Επίσης, στελέχη του υπουργείου αναφέρθηκαν στα ειδικότερα ζητήματα και ασθένειες που προκύπτουν στην εργασία.

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia