Την ανακαινισμένη Εβραϊκή Συναγωγή επισκέφτηκαν Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Τρικάλων.

Στο πλαίσιο ενημερωτικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Τρικάλων επισκέφτηκαν το απόγευμα της Παρασκευής την ανακαινισθείσα Συναγωγή.

Εκεί τους υποδέχθηκε εγκαρδίως ο πρόεδρος της Ισραηλιτικής κοινότητας Τρικάλων κ. Ιάκωβος Βενουζίου, με τον οποίο συνομίλησαν για αρκετή ώρα.

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης οι αστυνομικοί εντυπωσιάστηκαν από την αρχιτεκτονική του κτηρίου και ενημερώθηκαν για την ιστορία της Ισραηλιτικής κοινότητας στα Τρίκαλα και πώς συνδέεται με το κτήριο της Συναγωγής.

Ο πρόεδρος της Ισραηλιτικής κοινότητας Τρικάλων κ. Ιάκωβος Βενουζίου, στο Ιερό της Συναγωγής πλαισιωμένος από την ομάδα επισκεπτών.

Ο κ. Βενουζίου αναφέρθηκε στην επισκευή και ανακαίνιση της Συναγωγής, η οποία διατήρησε όλα τα παραδοσιακά στοιχεία του κτηρίου.

Η όμορφη ξενάγηση ολοκληρώθηκε με επίσκεψη στο εξιτήριο της Συναγωγής όπου φυλάσσονται διάφορα ντοκουμέντα και κειμήλια της Ισραηλιτικής κοινότητας Τρικάλων. 

Η Συναγωγή, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της Ισραηλιτικής Κοινότητας, είναι Ρωμανιώτικου ρυθμού και για το λόγο αυτό ονομάζεται «Καλ Γιαβανίμ», δηλαδή των Ελλήνων Εβραίων.

Πρόκειται για ένα από τα λίγα, σπάνια και πολύτιμα δείγματα αρχιτεκτονικής και διαρρύθμισης Ρωμανιώτικου τύπου.

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia