Την εκδήλωση της ΣΜΥ για τη Μικρασιατική Καταστροφή χαιρέτισε ο Βουλευτής Τρικάλων Θανάσης Λιούτας

Από το βήμα της εκδήλωσης της ΣΜΥ, στο Πνευματικό Κέντρο, για την επέτειο των 100 χρόνων της Μικρασιατικής Καταστροφής, απηύθυνε χαιρετισμό ο Τρικαλινός Βουλευτής, Θανάσης Λιούτας.

Ο κ. Λιούτας αφού συνεχάρη τον Διοικητή της ΣΜΥ, Ταξίαρχο, κ. Σαράντη Τυλιγαδά και όλους όσους συνέβαλαν στη διοργάνωση της πολύ σημαντικής αυτής εκδήλωσης, υπογράμμισε το μείζον μήνυμα που εκπέμπει – ειδικότερα φέτος με την ολοκλήρωση των 100 χρόνων – η Μικρασιατική Καταστροφή.

«Η ιστορία πάντα μας οδηγεί και μας καθοδηγεί, καταδεικνύοντας – ειδικότερα στην περίπτωση της Μικρασιατικής Εκστρατείας – το μήνυμα της εθνικής ενότητας, ως ένα μήνυμα ύψιστης σημασίας».

Συνεχίζοντας ο Θανάσης Λιούτας, στάθηκε, κάνοντας ειδική μνεία και αποτίοντας φόρο τιμής στους Έλληνες της Μικράς Ασίας, «που μαρτύρησαν και θυσιάστηκαν, χάνοντας τη ζωή τους από τα τρομερά και βάναυσα τουρκικά εγκλήματα της περιόδου».

«Σκληρός απολογισμός των εγκλημάτων, οι Έλληνες που έχασαν τη ζωή τους και οι Έλληνες που εξαναγκάστηκαν σε ξεριζωμό…Που άφησαν τον τόπο και το σπίτι τους. Που εκπατρίστηκαν…Το παρελθόν έγραψε την ιστορία και η ιστορία είναι ολοφάνερη. Η Γενοκτονία που συντελέστηκε πρέπει να αναγνωριστεί ως μέρος της παγκόσμιας Ιστορίας, τιμώντας τα θύματα και την ιστορία μας».
Κλείνοντας την ομιλία του, ο Τρικαλινός Βουλευτής υπογράμμισε επίσης το τεράστιο μέγεθος της πολιτισμικής κληρονομιάς των Μικρασιατών, καθώς και την κρίσιμη και πολύ σημαντική συμβολή τους στην οικονομική ανοικοδόμηση της πατρίδας μας».
«Ο πολιτισμός των Ελλήνων από τη Μικρά Ασία, οι παραδόσεις τους, η ιστορία και η πορεία τους, όλα μαζί αποτελούν μια πολύτιμη ιστορική εθνική παρακαταθήκη, την οποία πρέπει πάντα να τιμούμε. Με σεβασμό, αγάπη, αναγνωρίζοντας και κατανοώντας το τεράστιο μέγεθός της».

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia