Τι είπαν για τις χθεσινές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Ξάφος και Γ. Χονδρός

Τις χθεσινές εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ και τη σταυροδοσία για την Κεντρική Επιτροπή σχολίασε μιλώντας σήμερα στη Λέσχη 97,6 ο Θανάσης Ξάφος, λέγοντας χαρακτηριστικά:

« Έγινε χθες μια κινητοποίηση για την ψήφο στον πρόεδρο από τον κόσμο, αλλά πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το πρώτο κόμμα ενεργών μελών στην αριστερά σε όλη την Ευρώπη. Ειδικά η εκλογή για την κεντρική επιτροπή ήταν μια κλειστή διαδικασία, και έγινε μόνο με μέλη του κόμματος. Είμαστε ένα κόμμα της αριστεράς που έχει στόχο να είναι πρώτο κόμμα στις επόμενες εκλογές, δεν ψαρεύουμε σε θολά νερά ούτε σε ψηφοφόρους άλλων κομμάτων.

Εγώ προσωπικά δεν βλέπω ανταγωνιστικά τις εκλογές για την Κεντρική Επιτροπή. Ευχαριστώ τα μέλη του κόμματος που μου έδωσαν μια μεγάλη σταυροδοσία, και να συγχαρώ και το Δημήτρη Παρθένη που πρώτευσε. Το ότι υπάρχει πολιτική επικοινωνία με κάποια άτομα δε σημαίνει ότι κατευθύνονται και τα μέλη για την επιλογή τους, εγώ συγχαίρω και τους επτά συντρόφους που κινητοποίησαν τα μέλη. Επιμένω ότι στο εσωκομματικό πεδίο δεν υπάρχει ανταγωνισμός, υπάρχουν σύντροφοι συνυποψήφιοι.

Για την αυτοδιοίκηση πιστεύω ότι πρέπει να υπάρχουν συνεργασίες και να μην καπελώσουν τα κόμματα τις όποιες προσπάθειες. Εγώ θα προσπαθήσω στην αυτοδιοίκηση να σχηματιστούν ισχυρά ψηφοδέλτια και απέναντι στον κ. Παπαστεργίου και απέναντι στον κ. Αγοραστό. Εγώ θα είμαι υποψήφιος είτε στο Δήμο είτε στην Περιφέρεια, θα αποφασίσω αργότερα για αυτό. Πρώτα θα προσπαθήσουμε να διαμορφώσουμε ψηφοδέλτια ενωτικά και για τη νίκη.»

Το σχόλιο του για την ψηφοφορία της Κεντρικής Επιτροπής έκανε και ο Γιώργος Χονδρός:

« Η σταυροδοσία στον δικό μας Νομό έχει ένα ενδιαφέρον. Και έχει ενδιαφέρον γιατί ένα μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, ο Δημήτρης Παρθένης, που λειτούργησε διαλυτικά στο χώρο μας και στο κόμμα, βγήκε πρώτος σε σταυρούς. Την πρωτιά πιστεύω την πήρε χάρη στην εμμονική του ενασχόληση ώστε να πάρει μια πρωτιά σε κάτι στο Νομό.

Εξαιρετική επίδοση είχε η Παναγιώτα Δριτσέλη, μέσα σε ένα πολύ σκληρά ανταγωνιστικό πεδίο εδώ στα Τρίκαλα. Οι γραμματείς συνήθως επειδή έχουν έναν οργανωτικό ρόλο, την πατάνε στις εκλογικές διαδικασίες, και έτσι την πάτησε και ο σύντροφος ο Σταύρος ο Νταούλας και πήρε χαμηλή θέση. Από τα Τρίκαλα πάντως θα έχουμε γυναίκα στην Κεντρική Επιτροπή.»

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia