Τομέας Παιδείας ΔΕΕΠ ΝΔ Τρικάλων: Προσλήψεις μονίμων εκπαιδευτικών. 

Τομέας Παιδείας ΔΕΕΠ ΝΔ Τρικάλων: Προσλήψεις μονίμων εκπαιδευτικών.

Πάγια δέσμευση της Κυβέρνησης, η οποία υλοποιείται παρά τις δυσκολίες, είναι η εξυγίανση του εργασιακού τοπίου στην εκπαίδευση, με κομβικό το ρόλο της μετάβασης από το καθεστώς των αναπληρωτών σε αυτό των μόνιμων εκπαιδευτικών. 

Για 12 χρόνια στη χώρα δεν είχε γίνει ούτε ένας διορισμός, η τελευταία διαδικασία για ανάδειξη νέων εκπαιδευτικών είχε γίνει το 2008. Από το 2020 και μετά έχουν διοριστεί 25.000 μόνιμοι εκπαιδευτικοί. Το σχολείο είναι ένας ζωντανός οργανισμός άρα τα θέματα που μπορεί να προκύπτουν είναι συνεχόμενα. Γι’ αυτό το λόγο υπάρχει μια διαρκή διαδικασία κάλυψης κενών όποτε αυτά παρουσιάζονται. Ενισχύεται το σημαντικότερο κεφάλαιο της παιδείας μας, το ανθρώπινο δυναμικό της. Πάγιες ανάγκες σε εκπαιδευτικό προσωπικό, που ως τώρα καλύπτονταν με αναπληρωτές, πλέον θα καλυφθούν από μόνιμους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι θα κάνουν πράξη το νέο, αναβαθμισμένο σχολείο. Με διορισμούς, επιμορφώσεις, πραγματοποιείται ουσιαστική επένδυση στο εκπαιδευτικό μας σύστημα και στους εκπαιδευτικούς. οι οποίοι, στις δύσκολες στιγμές της πανδημίας, στάθηκαν επάξια στις ανάγκες που προέκυψαν.  

Στόχος είναι σιγά–σιγά να απομακρυνθεί η παιδεία από την στρεβλή εφαρμογή του καθεστώτος του αναπληρωτή-εκπαιδευτικού και ο αναπληρωτής να κάνει αυτό που λέει η λέξη να αναπληρώνει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Η ύπαρξη μόνιμου προσωπικού θα αποφέρει πολλαπλά οφέλη όπως: 

-Προσφέρονται σταθεροί εκπαιδευτικοί θεσμοί στους μαθητές, οι οποίοι τους παρέχουν ευκαιρίες για ανάπτυξη στενότερων σταθερών διαπροσωπικών σχέσεων.  

-Στους ίδιους τους εκπαιδευτικούς μας, προσφέρει επαγγελματική σταθερότητα και δυνατότητες ανέλιξης. 

-Στα σχολεία και τις οικογένειες, εξασφαλίζει μία συνέχεια στη μάθηση και την επικοινωνία. 

-Σε όλη την κοινωνία, αποτελεί ένα παράδειγμα υγιούς επένδυσης στο μέλλον της χώρας μας. 

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia