Τον καταρράκτη της Παλαιοκαρυάς στην Πύλη αναδεικνύει η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Στο στάδιο της ολοκλήρωσης βρίσκονται τα έργα που υλοποιεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας για την αναμόρφωση του φυσικού κατάντι της λίθινης γέφυρας στον καταρράκτη της Παλαιοκαρυάς στην Πύλη. Το έργο είναι προϋπολογισμού 170.000 και  χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

«Σε συνεργασία με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Τρικάλων Χρήστο Μιχαλάκη, τους Περιφερειακούς Συμβούλους και τις τεχνικές μας υπηρεσίες μας ολοκληρώνουμε ένα σημαντικό περιβαλλοντικό και αναπτυξιακό έργο για την περιοχή της Παλαιοκαρυάς στην Πύλη» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Είναι ένα έργο ουσίας το οποίο αναβαθμίζει μια περιοχή με ιδιαίτερο φυσικό πλούτο. Βελτιώνουμε την προσβασιμότητα και δημιουργούμε συνθήκες ευνοϊκές για τους επισκέπτες. Δημιουργούμε ένα χώρο αναψυχής ο οποίος ήδη αποτελεί πόλο έλξης και ενισχύει τις αναπτυξιακές προοπτικές της περιοχής της Πύλης» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

Το έργο

Έχουν κατασκευασθεί: Τοίχος από σκυρόδεμα, επένδυση από λιθοδομή για την αντιστήριξη των πρανών, Λιθόστρωτα δάπεδα, Λίθινα καθιστικά και ξύλινα σκίαστρα. Το έργο περιλαμβάνει επίσης ηλεκτροφωτισμό του χώρου και τοποθέτηση πινακίδων σήμανσης.

 Δείτε το βίντεο στον σύνδεσμο https://youtu.be/7tsgCOCQetY

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia