Τοποθέτηση της Κ. Παπακώστα στο Νομοσχέδιο για τον Εκσυγχρονισμό της Χωροταξικής και Πολεοδομικής Νομοθεσίας

Μέσω ηλεκτρονικής διαδικασίας, λόγω των επιβεβλημένων μέτρων για την πανδημία του κορωνοϊού, τοποθετήθηκε εχθές, η Τρικαλινή Βουλευτής Κατερίνα Παπακώστα Παλιούρα,στο μεταρρυθμιστικό Νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, για τη χωροταξική και πολεοδομική Νομοθεσία.

Οι κύριοι  άξονες του Νομοσχεδίου, όπως αυτοί επισημαίνονται στην ομιλία της Βουλευτή, είναι, αρχικά, η προστασία του περιβάλλοντος,  καθώς και ο περιορισμός  της εκτός σχεδίου δόμησης, παράλληλα με την εφαρμογή ενός εκτεταμένου προγράμματος εκπόνησης τοπικών πολεοδομικών σχεδίων.  

Επιπλέον, η στήριξη της εθνικής προσπάθειας για ανάπτυξη και επενδύσεις, με μέτρα όπως ο εκσυγχρονισμός του καθεστώτος των χρήσεων γης και η  ενθάρρυνση ανάπτυξης επιχειρηματικής δραστηριότητας σε οργανωμένα επιχειρηματικά πάρκα.

Ταυτόχρονα με τα παραπάνω όμως, προστατεύεται το δικαίωμα της ιδιοκτησίας με παρεμβάσεις, όπως η μεταφορά του συντελεστή δόμησης,  η διευκρίνιση του καθεστώτος των ρυμοτομικών απαλλοτριώσεων, αλλά και η επιτάχυνση των πολεοδομικών σχεδίων. 

Επιπροσθέτως, σημαντική ήταν η αναφορά της κας. Παπακώστα στην παροχή κινήτρων που δίνονται, προκειμένου να ενισχυθεί η προσβασιμότητα των κτιρίων για τα άτομα με αναπηρίες, καθώς μια ευνομούμενη και ευαίσθητη πολιτεία οφείλει να εντάξει σε κάθε πτυχή της πολιτικής, κοινωνικής, οικονομικής και πολιτιστικής ζωής, τα άτομα αυτά. Καταλήγοντας, στον επίλογό της, τόνισε πως το κυβερνητικό και νομοθετικό έργο που επιτελείται, και μάλιστα εν καιρώ πανδημίας, που οι συνθήκες είναι δυσχερείς, προσδίδει στην Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ένα βαθιά μεταρρυθμιστικό, εκσυγχρονιστικό και αναπτυξιακό πρόσημο. 

Ολόκληρη η Ομιλία της Βουλευτή στον κατωτέρω σύνδεσμο: https://www.youtube.com/watch?v=B23iCQdjOO4

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia