Τους τα έχωσε ο Μπετσιμέας για την Κόρη. «Ελάτε την Κυριακή στη συνέλευση του χωριού»

Σκληρή κριτική στους χειρισμούς της ΔΕΥΑΤ για την αποκατάσταση του χρονίζοντος προβλήματος υδροδότησης του οικισμού, άσκησε ο δημοτικός σύμβουλος Τρικκαίων Στέλιος Μπετσιμέας, στη διάρκεια της δια τηλεδιασκέψεως συνεδρίασης του σώματος. Όπως τόνισε πέρασαν τέσσερα χρόνια και ακόμα να δοθεί λύση ώστε να ικανοποιηθούν οι ανάγκες των κατοίκων. Μάλιστα είπε χαρακτηριστικά…«Φθάσαμε στα μέσα καύσωνα και ένας οικισμός αυτή τη στιγμή δεν έχει νερό. Μιλάμε για ένα θέμα ζωτικής σημασίας και επιβίωσης κάποιων ανθρώπων γιατί κάποιοι μένουν μόνιμα στον οικισμό».

Στις βολές του απάντησε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΤ Χρήστος Αναστασίου, τονίζοντας πως συνεργείο της δημοτικής επιχείρησης είναι στο χωριό τις τελευταίες 15 μέρες και ψάχνει να βρει τη διαρροή σε μια σωλήνωση, βάζοντας καινούριες βάνες κάθε 100 μέτρα, ώστε με τη μέθοδο του αποκλεισμού να βρεθεί η διαρροή που έχει απώλεια γύρω στα 2,5 κυβικά την ώρα. Επιπρόσθετα έγιναν με έξοδα της ΔΕΥΑΤ δυο ερευνητικές γεωτρήσεις για να βρει νερό, όμως δεν υπήρξε πουθενά νερό. «Εφόσον δεν υπάρχει το απαιτούμενο νερό, η ΔΕΥΑΤ ετοίμασε μελέτη και μέσω του προγράμματος Αντώνης Τρίτσης θα κατασκευάσει το έργο ύψους 450.000 ευρώ για τη μεταφορά νερού από το Γοργογύρι στην Κόρη. Περιμένουμε να ενταχθεί και μόλις ενταχθεί θα το φτιάξουμε το έργο» ανέφερε ο Χρήστος Αναστασίου.

Τον λόγο πήρε εκ νέου ο κ.Μπετσιμέας προσκαλώντας τους κ. Αναστασίου και Παζαΐτη στη συνεδρίαση του χωριού την προσεχή Κυριακή ώστε να συζητηθεί διεξοδικά το θέμα του νερού, γιατί ένα τόσο σημαντικό θέμα δεν μπορεί να συζητηθεί στα λίγα λεπτά μιας ερώτησης στη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου.

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia